Ukemeny

Ukemeny for deg som liker mat

Glad i mat? Da er dette noe for deg.

Publisert Oppdatert

Mandag: Løksuppe

Det er noe med sommerregn som gjør at jeg alltid får lyst på suppe. Og hva er vel bedre trøst mot all ned- og motbør enn en rykende varm løksuppe?

Å lage løksuppe er også en genial måte å bruke det tørre brødet på. Det får nemlig et nytt liv når du har det i skålen - og så gratinerer med ost.

Tirsdag: Asiatisk laks

Laks med asiatiske smaker gjør seg godt. I denne retten møter vi på soyasaus, lime og chili. Sammen med spinat blir dette supert! Husk å lage litt god ris til.

Onsdag: Pandorato

Pandorato er det italienske svaret på french toast, men det er altså ikke søtt. Den lages med mozzarella og skinke som du legger mellom brødskivene (eller loff). Så dypper du dem i en blanding av egg og melk før du steker dem gylne i stekepanna.

Jeg foreslår å servere noen grønnsaker til, en crudité (altså oppskårne, rå grønnsaker) for eksempel som på dette fatet.

Torsdag: Sitronpasta med pinjekjerner

Denne pastaretten lages etter samme prinsippet som pasta carbonara: Pisk eggene i en bolle som tåler vann, og straks etter at pastaen er silt av (og fortsatt varm), vend den rundt i de piskede eggene.

I denne pastaretten låner vi smaker fra sitron, timian og pinjekjerner. Enkelt og genialt.

Fredag: Knekkebrød med masse godt!

Dekk et skikkelig bord med masse godt pålegg! Og legger du deg litt selen kan du også lage skrelle reker og blande med majones eller en skikkelig skagenrøre. Du finner også oppskriften på et godt pålegg med røkt makrell og du kan prøve deg på denne skinkesalaten.

Lørdag: Hamburger

Hamburger blir det denne fredagen! Og jeg håper den skal grilles.

For alle flinkiser: Slik lager du hamburgerbrødene selv! Jeg lagde dem selv for litt siden, og de er faktisk helt supre!

Jeg ser ikke bort ifra at jeg igjen skal prøve å lage pommes frites - det ser ganske greit ut når du har sett denne videoen.

Søndag: Fiskesuppe

Vi avslutter denne uka med en nydelig og klassisk fiskesuppe.

Ha en smakfull uke!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen