Ukemeny

Ukemeny med lett mat

Ukemenyen for deg som lever lett.

Publisert Oppdatert

Mandagen er mulighetenes dag. Uka kan bli like vellykket som forrige uke. Eller enda bedre. Det er opp til deg. Men, her kommer i alle fall ukens forslag!

Som vanlig spenner det vidt, fra tomatsuppe (se video) til krabbe med nybakt brød.

Mandag: Pasta med kantareller

Skogen er full av kantareller! Det er bare å gå og plukke (her er tipsene som gjør det trygt og her er kartet over hvor du finner soppen).

Eller du kjøper dem i butikken, selvsagt. I oppskriften matcher vi kantareller med dill, gressløk og persille. Du kan tenke at du er en del av "meatless monday"-bevegelsen, og følge oppskriften, eller du kan for eksempel strimle litt spekeskinke og ha i dersom du føler noe mangler om det ikke er kjøtt i maten.

Tirsdag: Fiskepinner

Jeg blir faktisk ikke lei av hjemmelagde fiskepinner. Selv da jeg spiste ute i går ble det "fish 'n chips" på hjørnet. Det er litt bedre, men prinsippet er det samme: Saftig fisk med sprø og knasende ytre. Servér den med aioli, erteremulade eller noe annet digg.

Og jeg pleier å putte en stor ildfast form med potetbiter, aubergine, squash, fennikel og annet jeg har i huset i ovnen. Så enkelt gjør jeg det.

Onsdag: Tomatsuppe

En tomatsuppe er ikke verre å lage enn det du ser her:

</p> <h4>Torsdag: Egg i form</h4> <p> <a href="http://www.klikk.no/emne/clotilde">Clotilde</a> har gitt oss denne klassiske måten å lage en enkel middag på. Noen vil kanskje tenke på den som en lunsj, men da kan man heller spe på med brød, knekkebrød eller til og med koke litt pasta til.</p> <p> <em>I morgen skal du steke verdens beste brød - så husk å sette deigen til heving i dag!</em> </p> <h4>Fredag: Krabbe med nybakt brød</h4> <p>Satt du deigen til heving er mye gjort. Begynne med å bake brødet.</p> <p>Og så lager du fest med å lage store tallerkener ved å strø utover blader av hjertesalat, avokado, krabbekjøtt, eventuelt noen reker, appelsinfileter og til slutt ha over den gode dressingen du finner i oppskriften.</p> <h4>Lørdag: Lammeskanker</h4> <p>Lørdagen klinker vi til med saftige lammeskanker. Kok dem så lenge du har tid til og du blir belønnet med skryt, matguru-poeng og noen andre tar oppvasken.</p> <h4>Søndag: Minestrone</h4> <p>Vi avslutter med en hyggelig middag. Samle dere rundt enn herlig italiensk suppe - med fisk. Her er det for en gang skyld ikke listet opp nøyaktig med grønnsaker. Har du ikke prøvd før - så gyv løs og kjenn etter hvor deilig det er å befri seg fra oppskriftene!</p> <p>Ha en smakfull uke!</p> </div>

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 stk Sjalottløk

1 stk Tomatboks

1 ss Sukker

1 ss Eplecidereddik

1 ss Kyllingbuljong

2 ss Kremfløte

1 ss Oregano

150 g Kjøttdeig

Parmesan

Olje til pensling

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

300 g Laksefilet

2 stk Egg

3 ss Hvetemel

5 ss Brødrasp

Olje/smør til steking

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning