Ukemeny

Ukemeny med variert kost

Du kommer til å like det.

Sist oppdatert

Mandagen er her. Og som alltid kommer forslagene som perler på en snor. Her er ukens meny!

Mandag: Pasta og persille

Ukens pastarett kommer allerede mandag. Dette er en av de oppskriftene som liksom-ikke-er-en-oppskrift. Pasta, gjerne hjemmelaget (enkelt!), med tomater, hvitløk og masse, masse hakket persille.

Tirsdag: Røkt fisk og egg

Dette er moderne, umoderne mat. Røkt fisk kan neppe sies å være moderne, men det trendy tilsnittet handler om at maten har få ingredienser og at den går raskt å lage. Her er det artisjokkhjerter (ikke prøv det før? På tide!) og kokte egg som gjør susen. Så må du ha en dressing, da. Den finner du i oppskriften!

Onsdag: Blomkålsuppe

Denne fabelaktige blomkålsuppen lages med samme utgangspunkt som så mange andre supper. Stek løk og hvitløk, ha i væske og grønnsaken(e) du skal lage suppe av. Bare se på gulrotsuppen og sellerisuppen. Altså: Kan du denne, kan du mange.

Torsdag: Torsk med asiatisk vri

En liten vri på den tradisjonelle torsken er ikke å forakte. Prøv denne enkle varianten med asiatiske smaker.

Fredag: Biff med denne saus

Denne fredagen handler om denne sausen. Sannheten er at det er lett å steke biff når du vet hvordan - og at selv om det blir mislykket så vil denne fabelaktige sausen kamuflere enhver feil. Så god er den.

Lørdag: Chili con carne

En stor gryte med chili con carne er aldri feil.

Og så får du tipset med det samme: Lag en diger posjon! Spar på det som blir igjen, så har du middag på mandag også. En god en!

Søndag: Italiensk pizza

Vi avslutter uka på fortreffelig, italiensk vis. Husk å gjøre som italienerne! Har du rester? Bruk dem på pizzaen (alt innen rimelieghetens grenser, selvsagt).

Ha en smakfull uke!

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også