Mandagen er her. Og som alltid kommer forslagene som perler på en snor. Her er ukens meny!

Mandag: Pasta og persille

Ukens pastarett kommer allerede mandag. Dette er en av de oppskriftene som liksom-ikke-er-en-oppskrift. Pasta, gjerne hjemmelaget (enkelt!), med tomater, hvitløk og masse, masse hakket persille.

Tirsdag: Røkt fisk og egg

Dette er moderne, umoderne mat. Røkt fisk kan neppe sies å være moderne, men det trendy tilsnittet handler om at maten har få ingredienser og at den går raskt å lage. Her er det artisjokkhjerter (ikke prøv det før? På tide!) og kokte egg som gjør susen. Så må du ha en dressing, da. Den finner du i oppskriften!

Onsdag: Blomkålsuppe

Denne fabelaktige blomkålsuppen lages med samme utgangspunkt som så mange andre supper. Stek løk og hvitløk, ha i væske og grønnsaken(e) du skal lage suppe av. Bare se på gulrotsuppen og sellerisuppen. Altså: Kan du denne, kan du mange.

Torsdag: Torsk med asiatisk vri

En liten vri på den tradisjonelle torsken er ikke å forakte. Prøv denne enkle varianten med asiatiske smaker.

Fredag: Biff med denne saus

Denne fredagen handler om denne sausen. Sannheten er at det er lett å steke biff når du vet hvordan - og at selv om det blir mislykket så vil denne fabelaktige sausen kamuflere enhver feil. Så god er den.

Lørdag: Chili con carne

En stor gryte med chili con carne er aldri feil.

Og så får du tipset med det samme: Lag en diger posjon! Spar på det som blir igjen, så har du middag på mandag også. En god en!

Søndag: Italiensk pizza

Vi avslutter uka på fortreffelig, italiensk vis. Husk å gjøre som italienerne! Har du rester? Bruk dem på pizzaen (alt innen rimelieghetens grenser, selvsagt).

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med tomat, hvitløk og persille

Den aller enkleste pastaen. Italiensk mat på sitt beste.

Til 4 porsjoner:

1 kvast persille, finhakket

2 fedd hvitløk

4 stk tomat

400 g pasta

olivenolje

salt og nykvernet pepper

40 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med asiatisk vri

Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..

Ingredienser:

0,5 ts gurkemeie

pepper

0,5 ts cayennepepper

0,5 ts kumin

4 stk torskefileter, ca 180 gram hver

2 dl matyoghurt(tykk yoghurt)

2 ss hvetemel

olje/smør til steking

1 ss sennepsfrø

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 ts karri

1 dl fløte

koriander, frisk, hakket

1 ts koriander(pulver)

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Portvin- og armagnacsaus

Dette er den nye sausen. Den lages med en skvett armagnac og litt portvin. Sausen passer perfekt til kjøtt.

Til 4 porsjoner:

1,5 dl portvin

4 ss armagnac

4 ss smør

3 dl kremfløte

1 stk løk

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Til 6 porsjoner:

650 g hvetemel

1 g salt

15 g gjær, fersk

4,25 dl vann, ca. 20 grader

Tomatsaus

1 bokser tomatboks

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

Topping

mozzarella

spekeskinke

spekepølse i skiver

ruccola

cherrytomat

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!