Ukemeny
Ukemeny med variert kost
Du kommer til å like det.
Mandagen er her. Og som alltid kommer forslagene som perler på en snor. Her er ukens meny!
Mandag: Pasta og persille
Ukens pastarett kommer allerede mandag. Dette er en av de oppskriftene som liksom-ikke-er-en-oppskrift. Pasta, gjerne hjemmelaget (enkelt!), med tomater, hvitløk og masse, masse hakket persille.
Tirsdag: Røkt fisk og egg
Dette er moderne, umoderne mat. Røkt fisk kan neppe sies å være moderne, men det trendy tilsnittet handler om at maten har få ingredienser og at den går raskt å lage. Her er det artisjokkhjerter (ikke prøv det før? På tide!) og kokte egg som gjør susen. Så må du ha en dressing, da. Den finner du i oppskriften!
Onsdag: Blomkålsuppe
Denne fabelaktige blomkålsuppen lages med samme utgangspunkt som så mange andre supper. Stek løk og hvitløk, ha i væske og grønnsaken(e) du skal lage suppe av. Bare se på gulrotsuppen og sellerisuppen. Altså: Kan du denne, kan du mange.
Torsdag: Torsk med asiatisk vri
En liten vri på den tradisjonelle torsken er ikke å forakte. Prøv denne enkle varianten med asiatiske smaker.
Fredag: Biff med denne saus
Denne fredagen handler om denne sausen. Sannheten er at det er lett å steke biff når du vet hvordan - og at selv om det blir mislykket så vil denne fabelaktige sausen kamuflere enhver feil. Så god er den.
Lørdag: Chili con carne
En stor gryte med chili con carne er aldri feil.
Og så får du tipset med det samme: Lag en diger posjon! Spar på det som blir igjen, så har du middag på mandag også. En god en!
Søndag: Italiensk pizza
Vi avslutter uka på fortreffelig, italiensk vis. Husk å gjøre som italienerne! Har du rester? Bruk dem på pizzaen (alt innen rimelieghetens grenser, selvsagt).
Ha en smakfull uke!
Les også:
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 02/09 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.