Turmat for familien

Disse får fart på smårollingene

Saftig, veldig god og full av energi. Vi har laget energibar som kan være gode å ha før de bratteste bakkene.

ENERGIBAR: Supergod og saftig
ENERGIBAR: Supergod og saftig Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Vi har laget tips på smart turmat tidligere her på klikk. Slik som tortillalefser du steker over bålet, eller iskrem du kan lage når du er på tur.

Dette er noe litt annet. Her lager du smarte små pakker som det kan være lurt å ha i bakhånd på de lange turene. Innholdet er god miks av havregryn, nøtter og tørket frukt. Alt bundet sammen av en slags karamellmasse som er laget av smør, honning og brunt sukker. Ikke slankekost, men mest mulig energi i en liten pakke som er lur å dele ut på de korte stoppene.

Det hemmelige trikset

Du starter med å riste havregrynet i panna på middels til sterk varme. Bruk rapsolje og stek til havregrynet er brunt og litt sprøtt. Da forvandler du havregrynet fra grått og kjedelig til gyldenbrunt og velsmakende.

Karamell

Når du blander smør, honning og brunt sukker er det rett og slett det som skal til for å lage karamell. I tillegg inneholder honningen glukose som bidrar til å gi en god konsistens.

Bruk litt over middels varme slik at sukkeret smelter. Deretter lar du massen småputre en god stund til den består det som kalles vannprøven. Det betyr at du tar en liten skje av massen og dypper i kaldt vann. Da skal den stivne til en konsistens som er litt bløtere en myk karamell. Tilsett kanelet helt til slutt

Bland sammen

Bland først sammen havregrynet, nøttene og rosinene. Bland deretter in karamellmassen og hell over i en liten langpanne på circa 30 x 30 cm. Legg bakepapir i bunnen og bruk en stekespade for å klemme massen flat.

Smelt sjokoladen i vannbad og hell over massen. Spre den jevnt utover og la den stivne. Del opp i passe store ruter når alt er avkjølt.

Variasjoner

Du kan selvsagt variere med forskjellige typer nøtter og tørket frukt. Du kan også droppe sjokoladen på toppen om du synes dette blir vel mye godteri.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (17.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Hvordan tenne bål

Minicalzone på bålet

Superenkel saus til lammet

.

Foto: Øyvind Lie

Energibar

Slik lager du energibar!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Havregryn

250 stk Nøtter

250 g Rosiner

200 g Smør

100 g Sukker, brunt

180 g Honning

0.3 ts Kanel

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen