Alle som har vært på tur med barn vet at forberedelsene kan ta i overkant lang tid. Spesielt om du skal ta med noe litt mer eksotisk enn en standard matpakke eller grillpølse.

Du kan selvsagt gå for vår fylte tortillalefse som du steker i en panne over bålet eller rett og slett gå for den erketradisjonelle varianten: pølse på spidd

Det siste imponerer helt sikkert ingen, men det gjør disse små pizzaene. Det er det er veldig enkelt å lage mange i slengen og har du så fylt opp fryseren er dette enklere enn å lage matpakke, og mye bedre.

Bålmat

Du kan spise pizzaene som de er eller du kan gjøre noe som er hakket mer avansert: Pakke dem i aluminiumsfolie, tenne et bål og legge pakkene i glørne.

TOMATSAUS: Husk at alt du blander i må være finhakket.=

TOMATSAUS: Husk at alt du blander i må være finhakket. © FOTO: Øivind Lie

Variasjoner

Jeg har blandet spelt og hvetemel, her er det selvsagt åpent for alle varianter ettersom hvor grovt du vil ha det. I oppskriften står det kylling, gulrot og spinat. Her kan du selvsagt også variere etter ønske. Husk bare at det du blander i må være finhakket slik at bitene blir lette å få fra hverandre.

FYLL: Fordel fyllet jevnt og strø på osten.=

FYLL: Fordel fyllet jevnt og strø på osten. © FOTO: Øivind Lie

.

LEGG PÅ LOKKET: Behold bakepapiret på når du legger på lokket.=

LEGG PÅ LOKKET: Behold bakepapiret på når du legger på lokket. © FOTO: Øivind Lie

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

.

DEL OPP: Bruk en tynn fjøl og klem sammen=

DEL OPP: Bruk en tynn fjøl og klem sammen © FOTO: Øivind Lie

.

KLAR FOR OVNEN: Denne må stekes lenger og på lavere varme enn det du vant til med en vanlig pizza.=

KLAR FOR OVNEN: Denne må stekes lenger og på lavere varme enn det du vant til med en vanlig pizza. © FOTO: Øivind Lie

Stek i ovnen

FERDIG STEkt: Sjekk at den er stekt og sprø midt under også.=

FERDIG STEkt: Sjekk at den er stekt og sprø midt under også. © FOTO: Øivind Lie

.

Øyvind Lie

Minicalzone

Slik lager du små innbakte pizzaer

Til 5 porsjoner:

slik lager du deigen

4 dl hvetemel

3 dl vann

1 pk tørrgjær

2 ts salt

5 ss olje

Slik lager du fyllet

1 gl tomatsaus

3 stk kyllingbryst

2 stk gulrot

2 dl finhakket spinat

Høyde (px): Bredde (px):

Les også:

Geniale redskaper for matlaging på bålet

Slik tenner du et bål

Her er våre beste grilloppskrifter

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt du lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!