Test av rekesalat

Hvor mye reker er det i rekesalaten?

Her garanterer vi deg at temaet blir grundig belyst. Vi har skylt, sortert og veid for å finne ut hvor mye reker det egentlig er i rekesalaten.

Test: Vi har sjekket hvor mange reker det er i rekesalaten
Test: Vi har sjekket hvor mange reker det er i rekesalaten Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Det tryggeste er selvsagt å lage rekesalaten selv. Da kan du putte i akkurat så mange reker du vil. Eller om du vil ha noe litt mindre klissete: en skikkelig god rekecoctail

Skal du derimot gjøre det enkelt, kan du som så mange andre kjøpe den ferdig i butikken, og da har vi sjekket ut hvilken rekesalat som har mest reker.

Sortert og veid

All majonesen ble skylt ut av salaten, slik at kun det faste innholdet ble liggende i dørslaget. Her ble rekene sortert ut og veid. Vi har testet to bokser av hver type og boksene er kjøpt inn i to omganger.

Vi har ikke talt antallet reker i boksene, men veid og funnet mengden, slik at sammenligningen blir riktig. Grunnen til det er at størrelsen på rekene varierer veldig, og at det i mange av boksene er mye småbiter av reker.

Vekten som fremkommer er gjennomsnittet av de to boksene vi har kjøpt inn.

Vinneren

Delikat er salaten med mest reker, da har vi tatt utgangspunkt i andel reker av totalvekten. Her fant vi 50 gram reker. Det gir en andel på 23 %.

Færrest reker er det i salaten fra Delish. Her fant vi 40,5 gram. Det gir en andel på 8,1 %.

Reker per krone

Er du opptatt av hvor mange reker du får for penga er det Xtra og First Price som vinner med 40 øre per gram reker. Minst for penga får du når du kjøper den minste Denja-pakken: 70 øre per gram reker.

Pris per kilo rekesalat varierer mye, fra 42 til 104, og her er det nøyaktig sammenheng mellom pris og andel reker, men om vi fordyper oss i pris per gram reker endrer det hele seg noe. Da er prisen på Delikat og Delish den samme: 50 øre per gram reker.

Mindre enn deklarert

Alle produsentene oppgir andelen reker i prosent, og vi kan si det med en gang, det er ingen som har mer reker enn de oppgir.

Mindre avvik er helt greit, men når Salatmestern har et avvik på 10,5 prosentpoeng er det i meste laget. Det minste avviket finner du hos Denja sin 400 g-variant, med 2,38 prosentpoeng.

Poeng

Vi har brukt en skala fra en til seks, der seks er best. Karakterene er gitt kun med utgangspunkt i andel reker. Vi har ikke tatt hensyn til pris.

Les også:

Slik lager du asparges med reker

Stor test av leverpostei

Det beste hamburgertrikset

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning