Rosa friskus
Den friske norske reken feirer vi med rekecocktail anno 2008 og andre gode retter.


Nykokte reker rett fra posen med et glass iskald hvitvin til - så enkelt, men så fantastisk. Sitter du i tillegg ved sjøen med solen i ansiktet og bølgeskvulp rundt ørene, kommer lykken rekende på en fjøl.
Rekekake som hos söta bror
Hakket mer avansert er den velkjente varianten med loff, majones, en skvis sitron og kanskje også en dillkvast.
Om du har lyst til å variere en smule er det ikke mye som skal til. Om du får tak i sitroneddik, kan du bruke det istedenfor sitronsaft på rekesmørbrødet. Det gir en mer pikant smak. Oppå kverner du rikelig med pepper. Mmmm.
Du kan også du bytte ut majonesen med sitronaioli, basilikumaioli eller guacamole.
Eller du kan gjøre som svenskene og la rekene inngå i en smørgåstårta - et gedigent smørbrød av en kake.
Cocktail for nostalgikere
Det er klart at de små norske rekene tar tid å pille, men om det er flere raske hender om jobben, går det ikke lenge før du har en haug reker å boltre deg med.
Sa du at rekecocktailen er håpløst umoderne? Feil. Den er faktisk tilbake for fullt. Vi presenterer et par spennende moderne utgaver. Men om du vil kjøre den helt retro, leter du fram salatblader, agurk, tomat og thousand island-dressing.
La gjerne rekene få seg en svømmetur i supper, eller la dem være kronen på verket i en salat.
Den friske sjøsmaken på norske dypvannsreker er eksepsjonell, og bør nytes langt oftere. Her er oppskrifter til inspirasjon for deg med kriblende pillefingre:
Reker med appelsin og basilikum
Potet- og purresuppe med reker
Rekecocktail med mango og asiatisk dressing
Reker, bulgur- og kikertesalat
