Jeg har nesten bestandig noen pizzasnurrer, pizzaboller eller pizzabrød liggende på lur i fryseren! (Kjært barn har mange navn!) De er så utrolig deilige å finne fram når vi plutselig bestemmer oss for å ta en tur ut, når ungene har utedag på skolen eller når trangen etter digg og lettvint mat slår seg gjeldende.

Her bruker jeg en gjærdeig med bare fint hvetemel i. Det er ingenting i veien for å bytte ut noe av det fine melet med grovmalt hvetemel eller litt grovt rugmel. Det gir en litt større metthetsfølelse pluss at du med bedre samvittighet kan sende det med som skolemat.

Tomatsausen er jo det mest vanlige fyllet i pizzasnurrer og du får med en superenkel oppskrift på tomatsaus under her. Snurrene du ser på bildet, har derimot basilikumpesto og chorizopølse som fyll. Også en veldig god kombinasjon. Den aller beste basilikumpestoen lager du selv, og oppskriften finner du lenger ned. Rød tomatpesto er også et godt fyllalternativ til disse snurrene. Her er det bare å sette fantasien i gang.

Fryser du ned pizzasnurrene, kan du gjerne la dem tine litt på kjøkkenbenken før du gjør den siste opptiningsfinishen i stekeovnen.

God bakst!

Fru Timian

Pizzabrød med godt fyll

Perfekt å servere både hjemme og ute på tur!

Ingredienser:

1 kg hvetemel

1 ts salt

3 dl melk, 37 grader

4 dl vann, 37 grader

1 pk gjær

Tomatfyll

1 bokser tomatboks, knuste

2 ts sukker

1 ts salt

1 ts pepper

1 ss balsamicoeddik

250 g skinke

250 g hvitost

Pestofyll

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

1,5 dl olivenolje, extra virgin

50 g parmesan, nyrevet

1 ts salt og nykvernet pepper

250 g chorizopølse

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!