Test av gulost

Test av nøytral gulost

Du kjenner vinneren.

Test: Vi har testet gulost

Test: Vi har testet gulost Foto: Foto: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

I god Klikk-ånd har vi testet nøytrale gulost.

Det er slett ikke enkelt å orientere seg i matvarejungelen. Derfor synes vi det er viktig å teste produkter du møter hver eneste dag. Nylig har vi testet tomatbokser, rekesalat og pappviner (den beste fikk 81 poeng!),

Dette er i tråd med testene vi tidligere har gjort av 37 typer appelsinjuice og stortest av salami. Vi lover å fortsette å teste ting og tang som du er forbruker av.

Nå til vårens store test av ost!

Først: Heter det gulost eller hvitost? Stem her!

Test av gulost

Vi har testet 15 ulike typer nøytrale guloster. Vi har tatt med alt vi har funnet i de store dagligvarekjedene, billige oster, lette oster, og de som er lagret lenge.

Testen - Nei, Jarlsberg er ikke med

Vi har luktet, smakt og klemt for å finne den beste osten. Først og fremst er smaken vurdert. Her skal det meste stemme. Smak og lukt skal være rund og behagelig slik den blir når osten har blitt lagret. Gjerne med en passe syrlighet. Ellers skal konsistensen være fast og god, ikke gummiaktig.

Vi har testet de nøytrale gulostene. Oster som Jarlsberg, Comté, gräddost er ikke med fordi de ville skille seg for mye ut.

Testpanelet

Testpanelet har bestått av Jan Ivar Nykvist. Han driver Gourmetkokkene og er butikksjef på Stangeriet i Mathallen. Joakim bakken er konsulent hos United Bakeries. Begge er restaurantkokker, har erfaring fra dagligvare og tidligere vinnere i NM i grilling.

Poeng

Ostene er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen. Prisen vi bruker i testen er per kilo.

Sunnhet

Denne testen er en smakstest. Tidligere har vi også utført en ernæringstest.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning