Pannekake med gulrot

Slik lager du pannekaker med gulrøtter

Gulrøtter er godt i kake, så hvorfor ikke prøve det i pannekaker?

Foto: Foto: Øyvind Lie
Sist oppdatert

Kanskje du har prøvd oppskriftene på perfekte pannekaker og den ultimate gulrotkaka?

Da er trolig pannekaker med gulrot noe for deg.

Du kan ta utgangspunkt i en hvilken som helst pannekakeoppskrift, og den eneste tilpasningen du gjør er å tilsette like mye revne gulrøtter som mel.

Er du glad i kanel i gulrotkaken funker det i disse pannekakene også.

Spe med melk

Gulrøttene påvirker væskemengden i den originale oppskriften.

Det løser du med å gjemme unna litt av melken og spe med den til slutt slik at røra får en passe konsistens.

Middels varme

Det ser ikke spesielt lovende ut når røra ligger i pannen, men ta det med ro.

Med en gang gulrotstrimlene er kokt blir det til en fin, jevn pannekake.

Pass bare på å ikke steke på for sterk varme, middels varme er passe slik at pannekakene får litt lenger steketid enn du er vant til.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik lager du havrepannekaker

Oppskrift på tynne pannekaker

Oppskrift på tykke pannekaker

Øyvind Lie

Gulrotpannekaker

Pannekaker blir godt med gulrøtter. Utrolig, men sant...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 dl Hvetemel

3 dl Gulrot

0.5 ts Salt

4 stk Egg

6 dl Melk

2 ss Smør

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også