Oppskrifter på suppe

Varme supper mot sprengkulda

Tre rykende varme vintersupper.

LØKSUPPE: Denne suppen koster under en tier pr. pers når du dropper Madeiraen.
LØKSUPPE: Denne suppen koster under en tier pr. pers når du dropper Madeiraen. Foto: Foto: Erik Hanemann
Sist oppdatert

Januar er måneden da lommeboka er tynnest og isen er tykkest.

Dersom januar var en mann ville han vært iskald, gjerrig og full av løfter han ikke kunne holde.

Det finnes heldigvis en kur mot januardemonen. Løsningen er billig og varm. Det er suppe.

Share

Oppskrifter på tre supper

Jeg har har laget tre supper som er perfekt for årstiden - og tynne lommebøker.

Den første er oksehalesuppe. Jeg vil være så freidig å påstå at det beste kjøttet på oksen sitter på halen. Men, du får ikke noe gratis. Det krever nemlig at du koker det i minst tre timer før kjøttet løsner fra beinet. Da blir det til gjengjeld veldig godt.

Oksehaler blir best når de kokes i tomater som krydres med litt anis. Det forsterker tomat- og kjøttsmaken.

Løksuppe

Løksuppe er redningen for enhver slunken pengepung. Den kan lages helt enkelt ved å steke løken blank og så koke den videre med litt buljong. I denne oppskriften finner du litt ost og en dæsj Madeira. Det kan fint utelates (men spar i tilfellet på tipset til en annen gang. Madeira er fabelaktig i løksuppa).

Ferskt kjøtt og suppe

Denne gode, gamle klassikeren lages på billige grønnsaker som potet, gulrot, stangselleri og purre. Kjøttet er av billigste sort, for eksempel bog eller høyrygg.

Det som gjør denne suppa helt spesiell er den sursøte løksausen. Den smaker du til med litt eddik og sukker.

God - og varm - januar!

Les også:

En hel smaksuke med billig mat!

Slik har du ikke laget eplekake før

Her kan du søke blant over 4000 oppskrifter

Denne saken ble første gang publisert 04/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også