Oppskrifter for helgen

Helgemeny med enkel mat

Det må være enkelt å lage god mat.

Sist oppdatert

Endelig helg!

Og nå er menyen klar. Det blir blåskjell, kylling, en mektig, mektig dessert.

Første rett

Måltidet braker løs med en liten, herlig blåskjellsuppe. Blåskjell smaker fabelaktig på denne tiden av året. Og de blir lekre når de får bade sammen i en blanding av hvitvin, fløte og estragon. Hele operasjonen tar ikke mer enn 10 minutter.

Hovedrett

Jeg har bestemt meg for å spise kylling. Først tenkte jeg på å saltbake kylling, fordi det alltid gir et flott resultat. Men, så kom jeg på at det er lenge siden jeg har laget den kule varianten med soya og honning (se video her). Det er en av de oppskriftene hvor du får ufortjent mye igjen for innsatsen. Del opp kyllingen, stek den i olje, ha over flytende honning og soya. Og stek litt til, men ikke la det svi seg.

Oldemoren jeg serverte dette til hadde ikke spist på ukevis forsynte seg to ganger. Det kommer du også til å gjøre. Jeg foreslår at du serverer den med sopprisotto, kul potetmos eller brokkoli og parmesan.

Dessert

Før jeg avslutter dette måltided med en god cognac, vil jeg spise meg stappmett på en stor dessert. Trangen til å spise en slik dessert kommer med kuldegradene. Og jeg tror det sitter i dypt i menneskene her nord. Denne desserten lager jeg med brioche (gjerne ferdigkjøpt - eller du kan lage det selv!), mandler, banan - og det beste av alt: To sauser. En sjokoladesaus og en kremaktig saus som lages med creme de cassis (eller solbærsaft) og smøreost. Mektig? Overdådig? Ja - og det akkurat sånn jeg vil ha det!

Oppskriftene finner du nedenfor.

God helg!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 04/02 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også