Oppskrift på makrell

Makrell med melon

Denne oppskriften på makrell og melon bør testes...

OPPSKRIFT PÅ MAKRELL: Her kommer en nydelig oppskrift på makrell og melon...
OPPSKRIFT PÅ MAKRELL: Her kommer en nydelig oppskrift på makrell og melon... Foto: Foto: Runar Charls Eidem
Publisert Oppdatert

Matbloggere

I sommer lar vi landets flinke matbloggere få boltre seg på Klikk.no. I tur og orden vil de få lov til å presentere seg selv og den gode maten de lager.

Dagens kokk i vår blogger-serie er Runar Charls Eidem fra Skien. Edem er faglært kokk og servitør og har blant annet gått i lære hos hos Ludels Gourmet i Sandefjord. Eidem har drevet bloggen Charls-detbestejegvet siden november 2010.

Jeg er ekstremt opptatt av mat, råvarer og den kreative kokkekunsten. Interessen er garantert medfødt. Jeg hang over min mors gryter allerede i 4-5 års alderen med all verdens rare spørsmål. Da jeg ble 8-9 år var jeg så opptatt av mat og matlaging at jeg satt inne og så på Fjernsynskjøkkenet med Ingrid Espelid Hovig istedenfor å være ute og leke cowboy og indianer med kamerater.

Så siden barndommen har mat og matlaging vært en stor lidenskap, men jeg skulle bli 34 år gammel før jeg begynte i lære. Noen fine år i Göteborg gjorde utslaget, og spesielt tiden på kokk- og servitørskolen i GöteborgJeg jobbet også på legendariske The Place da Ulf Wagner og Tomas Norman sto ved grytene. Restauranten hadde én stjerne i Guide Michelin på den tiden.

På grunn av helseplager har jeg vært borte fra bransjen i 7-8 år nå. Men, jeg har hele tiden savnet den kreative kokingen. Og særlig det å kunne dele kunnskaper og kreativitet med flere enn venner og familie. I november i 2010 oppdaget jeg matbloggmiljøet og ble utrolig fascinert. Jeg fikk straks hjelp av min datter som hadde en egen fotoblogg. Så ble bloggen til.

Mini-pir med melontartar og glasert fennikel, små nypoteter og ramsløksmør

Pir er god, enkel sommermat som kan varieres stort. Den kan grilles, røykes, bakes og stekes. Jeg synes også at denne lille søte fisken, som er en muskelbunt (alle som har fisket makrell har vel erfart det) passer utmerket til sesongens råvarer. Prøv den med sesongens råvarer som nypoteter, rabarbra, jordbær, nykål , fennikel, melon og dill! Ja, her er det mye å ta av og bare å være kreativ.

Småpir liker jeg og kalle de aller minste. En pir veier vansligvis fra fra 200-400 gram, men disse jeg har brukt her veier bare 100 gram. Det er nordens fast food, for her snakker vi tre minutter tilbereding ved grilling eller steking.

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Runar Charls Eidem

Makrell med melontartar og glasert fennikel

Pir, minimakrell, er god enkel sommer mat som kan varieres stort, grilling røyking baking steking.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Makrell

12 stk Nypoteter

1 stk Fennikel

1 bt Dill

1 bt Salatblader

1 dl Solsikkeolje

1 bit Vannmelon

1 gl Ramsløkpuré

3 ss Smør

1 stk Sitron

4 stk Jordbær

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning