Oppskrift på kaker til kaffen

Tre gode kaffekaker

Her har du kaker til søndagskaffen.

OPPSKRIFT PÅ CANELES: Her er oppskriften på de herlige, franske caneles.
OPPSKRIFT PÅ CANELES: Her er oppskriften på de herlige, franske caneles. Foto: Foto: Clotilde Dusoulier
Publisert Oppdatert

Søndag er ikke helt det samme uten kaffe. Og kaker.

En kaffekake bør ikke være av det grandiose slaget, synes jeg. En enkel liten søtbit som ikke tar for mye oppmerksomhet er alt som skal til.

Nedenfor har jeg samlet tre herligheter som passer den beskrivelsen.

Den aller første er biscotti. Det er en italiensk godtbit som er morsom å lage. Prinsippet er at du lager en god deig som du steker først som en hel kake. Så skjærer du den i skiver og steker dem videre til de er tørre. Ofte spises de med Vin Santo (italiensk søtvin), men du verden så godt de smaker til kaffen...

Den andre søtbiten er en blåbærkake som Clotilde har laget. Har du en kjøkkenmaskin lar du den gjøre mesteparten av jobben.

Når du har blandet alt sammen tar ovnen over resten - etter én time kan du servere kaken. Du kan gjerne servere en vaniljesaus til den.

Den siste er min personlige favoritt. Caneles lages omtrent som en pannerøre som du steker i muffinsformer. (I oppskriften står at røren skal hvile veldig lenge, men det er strengt tatt ikke nødvendig). Hele hemmeligheten her er å steke den først på sterk varme - og så senke temperaturen etter ca 20 minutter. Da får du kaker som er sprø på utsiden og deilig, myke på innsiden. Servér gjerne med søt bærsaus om du har noen bær til overs i fryseren...

God søndag!

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning