Oppskrift på grovt speltbrød

Grovt speltbrød

Visste du at speltmel og hvetemel krever ulik elting? Med de riktige justeringene vil speltbrødet ditt nå nye høyder!

OPPSKRIFT PÅ SAFTIG GROVBRØD MED SPELT. Så lett baker du speltbrød hjemme.
OPPSKRIFT PÅ SAFTIG GROVBRØD MED SPELT. Så lett baker du speltbrød hjemme. Foto: Fru Timian
Sist oppdatert

Visste du at det er forskjell på å bake med hvetemel og speltmel? Hvetemel er det enkleste melet å bake med, og er det melet som ha den beste garantien på å få et luftig resultat. Speltmel har en dårligere bakeevne i seg selv. Helgidvis kan du få et like luftig og godt restulat med speltmelet også. Og her kommer bakeknepene:

Elt speltdeigen lettere enn en hvetedeig - still inn kjøkkenmaskinen på lavere hastighet enn du vanligvis bruker.

Du får lettest høye og luftige brød når de heves og stekes i brødform, eller settes tett i en dyp form, slik at de ikke siger utover.

Hvis du tilsetter litt juice eller syre (for eksempel sitronsaft) vil bakeevnen økes og deigen blir bedre å jobbe med.

Gi speltdeigen litt ekstra tid til forheving. Da blir den lettere å jobbe med etterpå.

Speltmel kan brukes til mer enn brødbakst! Det gjør seg utmerket i disse vaflene og i denne pizzaen som kan skilte med å være både god og sunn!

Har du dårlig tid en dag og har lyst på god pizza? Bruk tortillalefser til bunn og lag deg pizza på under kvarteret!

Les også:

10 sunne brød du kan bake selv

Bak brødet du slipper å kna

Slik lager du perfekt pizzabunn

Tre tips for å lykkes med kakene

Marit Røttingsnes Westlie

Grovt speltbrød

Dette blir et skikkelig saftig og godt grovt speltbrød!

Se hele oppskriften

Til 3 porsjoner

160 g Spelt

9 dl Vann

2 ts Salt

5 dl Melk

2 dl Eplejuice

50 g Gjær

500 g Spelt

825 g Speltmel

Denne saken ble første gang publisert 14/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også