Hvitpisket smør og sukker, stivpiskede eggehviter og eggedosis er viktige baser i mange kaker.

I disse videoene ser du hvordan det gjøres riktig. I tilegg får du tre tips fra klikks bakeekspert Marit Røttingsnes Westlie

Vær nøye

Det første tipser burde være opplagt, men det er her mange feiler. Følg oppskriften, og vær nøye. Det er mange kjemiske prosesser som skal gå riktig hvis kaken skal bli vellykket. Derfor er det spesielt viktig å følge oppskriften nøye når du baker kake.

se også: test av iskrem

Løft bort bollen

Når du for eksempel har hvitpisket eggehviter må du sørge for at den luften du har pisket inn i første omgang blir i deigen når du tilsetter det tørre. Derfor må du løfte bollen ut av mikseren og vende inn det tørre med en slikkepott. Det gjør du akkurat til mel-lommene har forsvunnet.

se også: dette handler barna

Ikke stek for lenge

Forskjellen på en tørr og en saftig kake kan være få minutter, og ingen stekeovner er like. Derfor må du ikke stole blindt på stekelengden i oppskriften, men sjekke kaken jevnlig. Det gjør du ved å stikke en strikkepinne inn i midten av kaken. Det du har på tuppen viser status på deigen midt inne i kaka. Følger det ingenting med ut er den helt gjennomstekt.

les også: hvilken bunad er hottest

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!