Oppskrift på blomkålsuppe

Slik blir blomkålsuppen perfekt

Dette trikset gjør underverker for blomkålsuppen.

Har du først laget denne varianten vil du aldri lage blomkålsuppe på noen annen måte.
Har du først laget denne varianten vil du aldri lage blomkålsuppe på noen annen måte. Foto: Foto: Clotilde Dusoulier
Publisert Oppdatert

Blomkålsuppe med gurkemeie og hasselnøtter

Jeg kjenner mange som ikke liker blomkål. Kanskje jeg er inhabil siden jeg vokste opp med å spise mammas suverene gratin de chou-fleur, men jeg kan virkelig ikke forstå hvordan man ikke kan like en så mild grønnsak, men som likevel ikke er kjedelig og som er så vakker at den omtales som en blomst på mange språk (chou-fleur, cavolfiore, coliflor, Blumenkohl, bloemkool, couve-flor - og har du en til?). I tillegg passer den perfekt til den mest takknemmelige av alle kjøkkenaktiviteter på kalde dager: Å lage suppa.

Les også:

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Slik lager du brun saus

Barna elsker å drikke dette

Jazze opp blomkålsuppa

Men, som jeg sa, jeg kjenner mange som ikke liker blomkål. Noen av dem bor og sover temmelig nærme meg. Jeg har funnet ut at det beste måten å fremme blomkålen er IKKE å servere den og insistere på hvor deilig den er (årevis med insistering har ikke hjulpet det minste grann). Da er det bedre å jazze den opp litt og la motstanderen smake og bestemme selv. For sikkerhets skyld snakker vi ikke om extreme makeover, neida, bare litt flikking og finpuss, så blomkålsuppen blir slurpet, elsket og lovpriset.

Hasselnøtter og gurkemeie

Dagens versjon, smakt til med gurkemeie og silkemykifisert (det er klart det er et verb!) av malte hasselnøtter er en kombinert hyllest til Rose Bakery (hvor de bruker malte mandler for å skape kropp og tekstur i deres suppe på grønne bønner), Eric Kayser (hans hasselnøtt- og gurkemeiebrød er en klassiker) og en merkelig mann som begynte å prate med Maxence (kjæresten min) og meg på en terrasse- restaurant som forklarte at gurkemeie var en naturlig kur mot mange sykdommer og at man ideelt sett burde spise en spiseskje til hvert eneste måltid.

Jeg er ikke helt der ennå, men gurkemeien gjorde åpenbart suppa mye bedre.

Oppskriften finner du rett nedenfor!

Slik blir risottoen perfekt

Her finner du flere oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Clotildes blomkålsuppe

Soupe de Chou-Fleur, Curcuma et Noisette kaller franske Clotilde denne nydelige suppen. En blomkålsuppe du ikke har smakt maken til. Garantert.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 ss Olivenolje

1 stk Løk, finhakket

2 ts Gurkemeie

1 ts Karri

1 hode Blomkål

Kraft

90 g Hasselnøtter

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning