Oppskrift på amarulakake

Endelig - her er Amarulakaken

Denne kaka har du ikke smakt maken til.

OPPSKRIFTER PÅ AMARULAKAKE: Slik, garantert, har du ikke laget gulrotkake før.
OPPSKRIFTER PÅ AMARULAKAKE: Slik, garantert, har du ikke laget gulrotkake før. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Det er ikke hver dag man får smake amarulakake.

Jo, kanskje, om man bor i Sør-Afrika, amarulakaken hjemland. Jeg vil tippe at amarulakake har samme status som suksessterte eller pavlova her i landet.

Amarulakake er slett ikke sjelden, men alltid verdsatt og spist med ærbødighet og kaffe. Masse kaffe.

Hva er så en amarulakake?

Vel, svaret er at kaken må ha amarula i seg. Det hjalp ikke? Altså: Amarula er Sør-Afrikas store likør-eksport. Den lages av frukten på marulatreet og tilsettes fløte og sukker. Noen sier det ligner på Baileys, men da fornærmer du alle entusiastene i Sør-Afrika.

Når det gjelder de andre ingrediensene i en amarulakake er det noen strenge regler, men noen sterke føringer. Det bør nemlig være en god posjon frukt i kaken. I den oppskriften du finner nedenfor er det en hel ananas og masse revet gulrot - så mye at den nesten kvalifiserer til å være en gulrotkake. (Dersom du ikke får i deg grønnsaker på denne måten, kommer du aldri til å få det til...)

Jeg har lånt mesteparten av av Nigellas utmerkede variant. Resultatet er en saftig kake med gode smaker fra krydderiene. Og amarulaen gir den sin helt distinkte karakter.

Jeg håper du vil lage denne kaken og invitere noen på en spesiel kakeopplevelse...

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Amarulakake

Hva er en amarulakake? Svaret får du her...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6.5 dl Hvetemel

2 ts Bakepulver

2 ts Five spice

1 ts Salt

4 stk Egg

3 dl Solsikkeolje

3 dl Sukker

500 g Gulrot

1 stk Ananas

100 g Pekannøtter

1.5 dl Amarula

4 ss Aprikosmarmelade

60 g Smør

5 dl Melis

0.5 dl Amarula

125 g Kremost

Denne saken ble første gang publisert 13/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også