Oppskrift med pølser

Slik blir pølsemiddagen god

Pølser og potetstappe på en helt ny måte. Og sunnere.

OPPSKRIFT MED  PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode.
OPPSKRIFT MED PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

At pølser er populært i Norge er like kontroversielt som å hevde at jentene går i bunad på 17. mai. De er selvskrevne på nasjonaldagen, de spises på kryss og tvers av alle sosiale lag og de sørger for at bensinstasjonene går rundt.

Sammen med kioskene selger de 10.000 pølser i timen. I løpet av et år spiser vi ikke mindre enn 450 millioner pølser, i følge denne artikkelen i Dagbladet Magasinet.

Del

Hva slags pølser til middag?

Da vi gjorde den gigantiske testen av wienerpølser var det denne som vant. Det går fint an å bruke wiener til pølsegryte, men da er det lurt å prikke skinnet med en gaffel så de ikke sprekker.

Ellers begynner det å komme flere pølsetyper på markedet og det morsomt å utforske de ulike typene og finne sine egne favoritter (jeg bruke urtepølsene til Jacobs som jeg kjøpte på Meny).

Pølsene får klassisk tilbehør

Altfor mange av de 1,2 millioner pølsene vi spiser hver dag går via brød eller lompe med ketsjup (lage din egen? Sjekk her). På den måten synes jeg litt synd på pølsa. Den får ikke alltid hva den fortjener.

For all del: Jeg har ikke noe i mot lomper eller pølsebrød (ketsjup derimot...), men med litt oppfinnsomhet blir pølsene så mye bedre.

Man trenger ikke være spesielt påhitten for å komme med det jeg har gjort i det siste. Jeg begynner der hvor nesten alle hverdagsmiddager begynner: Man steker hakket løk.

Så er det på med de klassiske ingrediensene nemlig gulrot, selleristang og hvitløk. Når det har putrer litt har jeg i pølsene. Så spanderer jeg et halvt glass hvitvin (har du ikke hvitvin? Bruk en spiseskje hvitvinseddik og vann) og lar det koke inn.

Når pølsene er ferdige har jeg over noen friske urter. That's it. Og mens vi er inne på det klassiske, hvorfor ikke kline til med en heidundrande potetmos?

Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:

De beste, billige rødvinene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

750 g Pølse

1 stk Gulrot

1 stk Purre

1 stilk Selleri

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 dl Hvitvin

2 ss Smør

3 ss Urter

Erik Hannemann

Perfekt potetmos

Potetmos blir antakelig aldri bedre enn dette.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

750 g Poteter

1 stk Hvitløk

1 pk Bacon

300 g Smør

0.5 stk Rødløk

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning