OPPSKRIFT MED PINNEKJØTT

Pinnekjøttsuppe - høres ikke det digg ut, eller?

Flink matblogger med genial idé!

OPPSKRIFT MED PINNEKJØTT: Pinnekjøtt kan fint serveres med noe annet enn kålrabistappe og poteter. Prøv denne fine førjulsoppskriften med pinnekjøtt og linser.
OPPSKRIFT MED PINNEKJØTT: Pinnekjøtt kan fint serveres med noe annet enn kålrabistappe og poteter. Prøv denne fine førjulsoppskriften med pinnekjøtt og linser. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Det er ikke ofte pinnekjøttet får gleden av å danse sammen med andre enn poteter og kålrabistappe.

Men, hva med å teste pinnekjøttet utenfor komfortsonen? Tør vi det?

Klabert.

Så lenge det ikke er selveste julaften er det stadig lov å eksperimentere med julematen. Og det ville jo være meget pussig om ikke pinnekjøttet passer med noe annet enn det vi kjenner fra før?

Jeg tittet litt på norske matblogger. Og da snublet jeg over matbloggen på Greyzine. Og her er lå det en liten skatt. Den utmerkede pinnekjøttgryta så utrolig fristende ut...

Så - til kjøkkenbenken!

Jeg fulgte oppskriften, så godt jeg klarer å følge en oppskrift, til punkt og prikke. Og det tok ikke lang tid før det duftet jul i huset. Ja, duftet det ikke litt mer jul enn det pleier når jeg koker pinnekjøtt?

Jo.

Og det er nok fordi oppskriften, foruten pinnekjøttet, også skilter med julekrydderne kanel, kardemomme og ingefær. Jo, nå var det jul, igjen!

Lettvint oppskrift på pinnekjøtt

Oppskriften er slett ikke vanskelig å følge (se nedenfor). De fleste er vant til å dampe pinnekjøtt. Det som er uvant her er at pinnekjøttet kokes.

Husk at dette er en gryterett, så smaken fordufter slettes ikke, men forblir i gryta. Henger du med?

På matbloggen står det at man skal bruke grønne og røde linser. Og det høres jo opplagt julete og fint ut. Jeg ville selvsagt også ha med disse fargene. Så jeg kjøpte små kartonger hvor det sto "røde linser" på den ene og "grønne linser" på den andre. Men, ved en incurie var det røde linser i begge pakkene. Så, kanskje har vi med en linsearbeider som er enda mer fargeblind enn meg, eller så er det en annen mystisk forklaring.

Altså: Får du tak i begge deler så er det fint. Men, det mest for estetikken det er morsomt. Smaken er ikke så forskjellig.

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:

Pinnekjøttet trenger denne stappa

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Ribbe: Den beste måten å lage ribbe på

Erik Hannemann

Suppe på pinnekjøtt

En pinnekjøttsuppe ringer julen inn på en fin måte. Ja, for pinnekjøtt er for godt til å bare serveres én gang i jula.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Pinnekjøtt

2 dl Linser

1 stk Løk

2 stk Rød chili

5 fedd Hvitløk

2 stk Tomatboks

Koriander

2 ss Sitron

2 ss Ingefær

Olje/smør til steking

1 ss Kanel

1 ts Kardemomme

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning