Mat om høsten

De luneste høstoppskriftene

Leserne har talt - denne maten varmer best i høstværet.

LESERNES VALG: De oppskriftene som scorer høyest på søk i oppskriftsdatabasen nå, er lune gryteretter og kraftige desserter.
LESERNES VALG: De oppskriftene som scorer høyest på søk i oppskriftsdatabasen nå, er lune gryteretter og kraftige desserter. Foto: FOTO: Mari Svenningsen matprat
Publisert Oppdatert

Høst er synonymt med god mat. Det er nå grytene kommer til sin rett, og hva passer vel bedre til peiskosen enn en lun eplekake med pisket krem?

Visste du forresten at det er lettere å få kremen luftig når det er kaldt?

Vårt enorme oppskriftsarkiv er en fin pekepinn på hva slags mat vi liker på høsten. Nå er det de lune gryterettene og kraftige dessertene som får flest treff på søk.

Høsten - kokkens favorittid

Lukten av sjø, solvarm hud, reker og hvitvin er et fjernt minne og ullsokkene er kanskje kommet på. Sauen selv gjør seg aller best i gryta sammen med pepper og kål. Synes du tradisjonell fårikål er litt, vel, oppbrukt? Da kan du jo prøve denne varianten.

Høsten er også tid for rotfrukter, og mange av dem gjør seg godt i suppe - det er en egen tilfredshet over å lage noe så godt som for eksempel løk- eller blomkålsuppe, når det koster så lite. Velger du gulrotsuppe, er det ett triks du skal huske på.

Under finner du de mest populære og besøkte høstmat-oppskriftene.

Vel bekomme!

Les også:

Seks gryteretter å varme seg på

Alle våre ukemenyer

Disse vinene kjøper du i høst

Verdens beste blomkålsuppe

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Blomkål

1 stk Gulrot

1 stk Purre

2 stk Selleristang

4 stk Kruspersille

1 l Kraft

Salt

Pepper

40 g Smør

2 ss Hvetemel

2 stk Eggeplomme

1.5 dl Matfløte

Bacon

Erik Hannemann

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

750 g Løk

2 ss Smør

1 ss Hvetemel

2 dl Madeira

7 dl Buljong

2 fedd Hvitløk

0 Salt og pepper

150 g Ost, revet

4 skiver Loff

Fårikål

Fårikål er heldigvis like godt som det er enkelt å lage. Det er ikke verre enn å legge kål og lammekjøtt lagvis med litt vann, salt pepper. Da får du fårikål!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Får

1 ss Pepperkorn

1 kg Kål

1 ss Salt

5 dl Vann

Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Lam

Vann

3 ss Smør

3 ss Hvetemel

3 dl Kremfløte

6 stk Poteter

2 stk Gulrøtter

1 stk Løk

1 stk Persillerot

1 stilk Selleristang

1 stk Purre

1 bit Sitron

Erik Hannemann

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 dl Tørket sopp

2 dl Madeira

1 ss Sennepspulver

600 g Viltkjøtt

3 stk Sjalottløk

1 stk Purre

2 stk Gulrøtter

2 stk Persillerøtter

2 stilker Stangselleri

2 skiver Bacon

2 fedd Hvitløk

1.5 l Viltbuljong

2 ss Rognebærgelé

2 dl Kremfløte

150 g Chèvre

100 g Brunost

Salt og pepper

Smør til steking

Erik Hannemann

Multekrem

Multekrem hører til blant våre mest populære desserter til jul. Dette er en helt klassisk oppskrift på multekrem.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Kremfløte

4 ss Sukker

2 ts Vaniljesukker

4 dl Multer

Den originale sjokoladen - chilikakao

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

100 g Sjokolade, minst 70%

1 stk Vaniljestang

4 dl Vann

70 g Honning

1 cm Chili

20 g Kakao

2 ts Maisenna

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen