Helgemeny

Nå skal du spise is og melon

Helgemenyen som gjør deg lykkelig.

Publisert Oppdatert

I denne menyen må du begynne med isen. Det er den som tar lengst tid. Og så går du løs på hovedretten før du tar forretten Du lager altså menyen i omvendt rekkefølge av slik den spises (håper ikke dette var altfor komplisert).

Dessert - pistasjis

Vi begynner med isen. Dette er ekte pistasjis. De færreste har noensinne smakt det. Det som produsentene kaller "pistasjis" er smaksatt med kjemikalier. Men, vi må berømme dem for at idéen var god - idéen om pistasjeis!

Så den rapper vi, men ikke isen. Slik lager du is: Vis sammen eggeplommer og sukker, kok (nesten) opp melk og fløte med vanilje og hell over eggeplommene mens du visper. Rør inn finhakkede pistasjnøtter og sett i fryseren eller bruk ismaskinen. Om du bruker fryser, så lønner det seg å bruke en stor beholder, slik at isen fryser raskere. Rør rundt med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller (nesten umulig å unngå noen, men likevel!).

Om du har tid og overskudd så lager du profiteroller og sjokoladesaus som du serverer til. Jeg skal ikke holde det mot deg om du ikke orker.

Hovedrett - øl på grillen

Hæ? Øl på grillen? Ja, træ en kylling ned på en ølboks (en halvlitersboks som du enten kan klipper i to, eller så kan du bruke en liten boks, men husk å åpne den...). Ideen er at kyllingen skal dampes fra innsiden mens den stekes fra utsiden.

For de fleste holder det med teorien, ideen og håpet i denne hypotesen. Jeg er også en av dem. Det viktige er imidlertid at ølboksen fungerer som et stativ. Nå blir det nemlig enklere å pensle kyllingen med grillmarinaden, som består av: olje, chili og hvitløk som kjøres sammen med en stavmikser. Pensle godt, med jevne mellomrom, helt til kyllingen er ferdig. Man bruker altså lokket på grillen. Det tar omtrent 45 minutter til kyllingen er ferdig, men det avhenger veldig av varmen på grillen.

Til denne kyllingen kan du servere en potetsalat eller så er disse aspargesene supre å lage - også på grillen.

Forrett - melon og fetaost

Denne går superraskt å lage. Se videoen. Du får plenty med tid til å lage ferdig denne når du griller kyllingen. Træ fetaost og melonbiter på tannpirkere eller trespyd, ha over balsamicosirup og dryss over pinjekjerner til slutt.

Nå er du klar til å spise. Og jeg vet du blir glad.

God fornøyelse!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Forrett med fetaost

Det er langt mellom så enkle foretter som smaker så godt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Fetaost

1 skiver Melon

1 ss Balsamicosirup

2 ss Pinjekjerner

Erik Hannemann

Kylling på ølboks

Med denne teknikken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

1 stk Øl

1 dl Olje

1 stk Chili

2 fedd Hvitløk

Erik Hannemann

Pistasjeis

Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

150 g Pistasjenøtter

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

1 stk Vaniljestang

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning