Oppskrifter med bare fem ingredienser

Fem ingredienser

Lag deg en skikkelig middag med kun frem ingredienser.

Publisert Oppdatert

Fem ingredienser

Bare fem ingredienser er en artikkelserie på Klikk. Her vil vi presentere en rekke oppskrifter hvor det ikke er mer enn fem ingredienser til sammen. (Salt, pepper, stekefett og vann kommer noen ganger i tillegg.)

Keep it simple, heter det i Amerika. Det er et motto jeg forsøker å leve etter i denne serien om god mat med bare fem ingredienser.

Share

Denne gangen er det duket for en kotelett. En svinekotelett. At svinekjøtt og epler passer godt sammen burde ikke komme som noen nyhet. (Du husker sikkert et bilde av en gris med eple i munnen? Ja, det prøver å fortelle oss noe).

Her er lista over ingrediensene:

  • Svinekotelett
  • Eple
  • Honning
  • Asparges
  • Poteter

I denne enkle oppskriften bruker jeg et halvt eple på én svinekotelett. Jeg finhakker det og har i en kjele med litt vann. Så koker jeg det i noen minutter og har i to, tre spiseskjeer honning og venter til det tykner litt.

Når epleblandingen er klar krydrer jeg koteletten med litt salt og pepper. Så smører jeg på blandingen.

Herfra og ut har man flere valg. Du kan steke koteletten i stekepannen og legge på et lokk. Da får du den gode stekeflaten og slipper å bruke ovnen.

Et annet alternativ er å bare bruke stekeovnen. Da blir overflaten litt mer karamellisert. Det tar ca 25 minutter på 180 grader.

Beste av to verdener

Jeg liker det beste av to verdener. Derfor steker jeg den først (deilig stekeskorpe under) og så setter den i ovnen (flott karamellisert topp) i en ildfast form til den er ferdig.

Fordelen er også at du kan bake poteter når man allikevel har varm ovn. Mellomstore poteter bruker i underkant av en time å bake seg ferdig. Derfor setter jeg dem inn en halvtime før koteletten skal til pers. Et kvarter før legger jeg inn noen asparges.

Ved servering pleier jeg å dele potetene i to, ha på litt smør og salt og resten av epleblandingen.

Denne oppskriften er enkel å lage til mange også. Her er det bare å fylle en langpanne med koteletter!

Har du lyst til mer tradisjonelt følge kan du lage koteletter med bearnes-saus .

Lykke til!

Les også:

Her er ukemenyene som gjør livet litt enklere

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Matlaging: De vanligste feilene

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning