To enkle sjokoladekaker – den ene har en hemmelig ingrediens
Her er oppskriftene på to gode sjokoladekaker.
Vi har funnet to enkle og ganske raske sjokoladekaker du kan kose deg med i helgen.
Oppskrift på sjokoladekake med karamellsaus
Hvis du har en halvtime til overs denne helgen, bør du bruke dem på en sjokoladekake.
Hvis du har litt mer tid, kan du lage hjemmelaget karamellsaus, oppskriften på sausen finner du sammen med kakeoppskriften under, men her er det lov å jukse med ferdigsaus, altså.
Denne kaken er litt som fondanten, tar du den ut av ovnen litt før, er den myk inni.
Her er oppskrift
Du trenger:
- 4 egg
- 5 dl sukker
- 300 g smør
- 9 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 4 ss kakao
- 3 dl melk
Karamellsaus:
- 2 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 50 g sjokolade
- 1 dl lys sirup
- 100 g smør
Pynt: 1 beger bringebær mynteblader
Dette gjør du:
1 Pisk egg og sukker til eggedosis.
2 Smelt smøret i en kjele og ha det i eggedosisen sammen med hvetemel, bakepulver, kakao og melk. Bland alt godt sammen.
3 Hell kakerøren i en bakepapir- kledd langpanne, 30x40 cm. Stekes i ovnen på nederste rille på 180 grader i 30–40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Sjokoladekaramellsaus:
4 Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca. 10–15 minutter.
TIPS! Slik kan du sjekke om karamellen er kokt passe lenge: Ved slutten av koketiden tar du en liten dråpe karamell i et glass kaldt vann. Dersom karamellen synker til bunns og du kan ta den opp og rulle den til en liten, myk kule, er den klar. Karamellen blir tykkere når den er kald og må avkjøles nokså mye før den er tykk nok til at du kan ha den på kaken.
5 Ha i sjokoladebiter og det resterende smøret i karamellsausen, og la sausen kjøles ned.
6 Del kaken i biter og server den med deilig sjokoladekaramellsaus og friske bringebær. Pynt gjerne med et mynteblad på toppen.
Oppskrift på sjokoladekake med hemmelig ingrediens
Til slutt en kake som inneholder en overraskelse, nemlig majones!
Smaker nydelig og blir ekstra saftig på grunnn av majonesen. Kremen på toppen lager du mens kaken steker i ovnen i ca 25 minutter. Bare husk å avkjøl kaken før du har på toppingen, så den ikke smelter.
Du trenger:
- 300 g hvetemel
- 90 g kakao
- 1.5 ts natron
- 0.5 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 3 stk egg
- 350 g sukker
- 2 ts Vaniljeekstrakt
- 250 g majones
- 3 dl vann, lunkent
Ganache:
- 300 g sjokolade, minst 70%
- 3 dl kremfløte
Dette gjør du:
Forvarm ovnen til 180 C.
Sikt sammen mel, kakao, natron, bakepulver og salt og sett det til side så lenge.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker i en miksebolle og miks i 5 minutter på middels hastighet.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og miks i 5 minutter til, men nå på høy hastighet.
Skrap innsiden av bollen igjen, tilsett majones og miks bare til den er godt blandet inn.
Sikt melblandingen inn i røren i to omganger sammen med vannet eller kaffe, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Mix det i maks. 30 sekunder.
Hell røren over i langpannen og stek kaken på midterste rille i ca. 25 minutter.Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Hvis det henger våt røre på pinnen når du tar den ut, trenger kaken noen minutter til i ovnen.
Avkjøl kaken helt før du har på ganache og ev. pynt.
Lag sjokoladeganache. Ha hakket sjokolade i en bolle.
Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen i tre omganger. Hver gang du heller fløte over sjokoladen, rører du godt.
La blandingen stå til den har blitt fastere.
Hvis du har tid kan du røre den opp igjen med en stavmikser rett før bruk, da kommer smaken enda bedre fram.
Bre ganachen utover den avkjølte kaken.
Pynt med strøssel, kokosmasse eller annen pynt på toppen.
Perfekt til bursdagsselskap eller en hvilken som helst annen anleding.
Her er oppskrift på sjokoladekake i langpanne med majones
Og her er alle oppskriftene på sjokoladekaker