OPPSKRIFTER MED SJOKOLADE

Ti sjokoladedesserter

Se bildene og la deg friste.

Publisert Oppdatert

Jeg er en uhelbredelig sjokoladefantast. Selv med 30 andre smaker i iskremdisken, går jeg alltid derfra med en sjokoladekule i kjeksen. Joda, noen ganger tar jeg to kuler. Men da vil alltid en av dem være med sjokolade. (Hadde jeg ikke åpnet for en kule nummer to, hadde jeg aldri oppdaget den supre isen med pinjekjerner, for eksempel).

Her vil jeg presentere en paradamarsj av mine favorittoppskrifter med sjokolade. De ti mest aktuelle oppskriftene samler jeg nederst i artikkelen.

De enkleste oppskriftene med sjokolade

Vi begynner med de enkleste. Har du Corn Flakes? Da varmer du opp litt fløte og heller over sjokoladen så den smelter og blander det med cornflakes. Corn Flakes kan selvsagt byttes ut med noe tilsvarende. Det du er ute etter her er krønsjen. Ha dem i små former og det kjøle seg ned i kjøleskapet, så har du en enkel, kul snack til kaffen (for eksempel).

Bland de aller enkleste høres også de små sjokoladekoppene. Det er samme prinsippet som gjelder, nemlig med at du varmer opp sjokolade i fløte og lar den smelte. Så rører du inn litt eggeplommer, og, helt til slutt, en liten knært med cognac eller rom. Eller whisky.

Høres dette for mye ut kan du alltids bare "lage" den lille, syndige sjokoladedesserten med macadamianøtter og flaksalt. Enklere blir det ikke.

Småkakene med sjokolade

Et lite hakk opp fra enkleste finner vi småkakene med sjokolade. Jeg tar med to kule fra den sjangeren.

Den første er sjokoladesnitter med kokos. Hemmeligheten ligger i kokosen og den deilige glasuren. La glasuren stivne før du skjærer.

Den ligner litt på troikakake, men den krever ørlite mer innsats.

For den som vil ha litt mer sting, prøv en sjokolade- og chilikake. Det er Clotilde, vår franske matblogger, som står for oppskriften. Og det alltid et godt tegn. Disse lager du på et kvarters tid om du er litt kjapp i vendinga.

Sjokoladekakene

Av sjokoladekakene troner den O store sjokoladekaka til Julia Child på toppen. Det er den beste. Ferdig snakka. Men, den litt innsats og derfor tar jeg heller med et par andre som er hakket enklere - eller skal vi si mindre jobb med.

Snickerskake er en hit. Uansett. Jeg har aldri møtt noen som ikke blir begeistret over denne herligheten. I korte trekk gjør man som følger: Bland piskede eggehviter, sukker, en pose peanøtter og en pakke salte Ritz-kjeks og stek det før du har på sjokoladeglasur. Det er ikke vanskelig.

Er du på dette sporet kan du også lage en bunn av salte kjeks og smeltet smør. Og så lager du fyllet ved å koke inn kondensert melk (vikingmelk, for eksempel), med litt lønnesirup og røre inn sjokolade til slutt. Så har du dette i kjeksbunnen. Og da har du laget en sjelden, god karamellsjokoladekake.

Konfekt med sjokolade

Tre konfekter nådde helt inn til mål. Den første er mer en generell oppskrift og vi unner oss en video:

</p> <p>Og som om ikke det var nok! Den neste har vi også en video på, nemlig sjokoladetrøfler. Her er den:</p> <p> <iframe frameborder="0" height="360" scrolling="no" src="http://hm-media.netttv.aptoma.no/embed/?id=4511" width="640"/> </p> <p>Dersom dette virker litt omstendig, ja, da kan du lage deg noen <a href="http://oppskrift.klikk.no/sjokoladestenger-med-appelsin/4577/">enkle sjokoladestenger med appelsin</a>.</p> <h4>Andre ting med sjokolade</h4> <p>Og så var det alt det andre du kan lage med sjokolade. Dessertene!</p> <p>Nedenfor finner du sjokolademousse, vannbakkels med sjokolade og sjokoladefudge.</p> <p>Og har du lyst til å teste ut noe annet kan jeg også friste med den <a href="http://oppskrift.klikk.no/overd%C3%A5dig-dessert-med-sjokolade-og-banan/4336/">mektigste desserten jeg vet om</a>, en for deg med <a href="http://oppskrift.klikk.no/pannekaker-med-marsipan-og-sjokolade/4620/">pannekaker</a> til overs og til slutt: <a href="http://oppskrift.klikk.no/sjokoladesalami/4568/">Sjokoladesalami</a>!</p> </div>

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning