Oppskrift på sjokoladekake

Norges beste sjokoladekake

Endelig. Nå har vi den.

Foto: Foto: Freia
Publisert Oppdatert

Vi har kåret Norges beste sjokoladekake!

Vinneren er syndig, mektig og kolossal.

Jeg var så heldig å sitte i juryen denne gangen. Og etter at et stort utvalg kaker ble bakt etter oppskriftene som var sendt inn, måtte det en ny dag med baking og smaking til for å avgjøre hvem som skulle gå av med seieren.

Vel, det er slett ikke den verste jobben jeg har gjort. Men, når det er sagt, så var det heller ikke enkelt. Det ble nemlig tydelig at sjokoladekaker kan være så mangt. Kunne en brownie vinne en sjokoladekakekonkurranse? Hva er egentlig en sjokoladekake? Hva skiller en ostekake fra en sjokoladekake? Eller, en nøttekake? Disse og flere andre intrikate diskusjoner ble ført rundt bordet før floken kunne løses.

Vinneren

Det ble uro i rekkene da vi oppdaget hvem som sto bak den suverene oppskriften på sjokoladekaken. Det skulle nemlig vise seg at, av de hundrevis av oppskriftene som kom inn, det var ingen ringere enn Alice Hald Clark som stod bak oppskriften. Du synger sikkert: Hvem i all verden er Alice?

Alice er selvsagt samme superdame som gikk av med seieren i konkurransen året før! Her finner du vinnerbidraget for den konkurransen. Da Alice ble oppringt og fortalt de gode nyhetene ble hun mildt sagt paff. Vi kan bare gratulere!

Oppskriften på sjokoladekaken finner du nedenfor. Under den deilige sjokoladekremen er det flere lag med sjokoladekake og lag med sjokolademousse. Kaken er balansert og selv om den er mektig blir det ikke for mye. På et kakebord er det garantert denne som går først!

Konkurransen var et vidstrakt samarbeid mellom TV2, Freia, Norsk Ukeblad og Klikk. Du finner oppskriftene på de to andre kakene og bilder fra TV-sendingen her.

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

 

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Freia

Sjokoladekake

Her er vinneren av sjokoladekakekonkurransen høsten 2012.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Smør

300 g Sjokolade, minst 70%

5 dl Sukker

6 stk Egg

4 dl Hvetemel

3 ts Vaniljesukker

1 ts Salt

3 stk Eggeplomme

40 g Sukker

2.5 dl Kremfløte

125 g Sjokolade, minst 70%

80 g Kokesjokolade, lys

350 g Smør

350 g Melis

100 g Smøreost

4 ss Kakao

2 ss Kaffe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning