mikrobølgeovn kake

Rett i koppen-kake på fem minutter

Ni supre oppskrifter på kaker du kan lage i mikrobølgeovnen.

RETT I KOPPEN: Deilig kake på under fem minutter
RETT I KOPPEN: Deilig kake på under fem minutter Foto: FOTO: www.jonesdesigncompany.com
Publisert Oppdatert


Er du lei av å fryse ned kaker, muffins og annet snadder du ikke orker å spise opp, men allikevel ikke har hjerte til å kaste?

Ikke fortvil.

Rydd fryseren for tørre kakerester fra forrige ukes bursdagsselskap, og finn frem den største koppen du finner i skapet. Fyll denne med herlige smaker av sjokolade, jordbær, blåbær, vanilje og annet snadder kjøleskapet har å by på.

Under finner du ni knallgode oppskrifter på rett i koppen-kaker du lager i mikrobølgeovnen. Disse superenkle kakene tar maks fem minutter å lage og er nok til å mette en fullvoksen homo sapiens. Kakene egner seg perfekt til overraskelsesbesøk, helgekos og sukkersugne mager.

Dette er oppskriftene du garantert blir hekta på.

Sjokoladekake

SJOKOLADEKAKE: Rett i koppen kake med smak av deilig sjokolade
SJOKOLADEKAKE: Rett i koppen kake med smak av deilig sjokolade Foto: FOTO: www.babble.com

Slik gjør du:

30 gram mel

30 gram brunt sukker

30 gram kakaopulver

en klype salt

0,3 dl rapsolje

0,3 dl melk, kaffe eller vann

En liten sjokolade. Her kan du velge favorittsjokoladen.

Slik gjør du:

1 Bland samme de tørre ingrediensene.

2 Rør inn melk, kaffe eller vann og olje til en tykk røre.

3 Ha i sjokoladebitene.

4 Ha røren i en stor kopp, og sett i mikrobølgeovnen på full fres i ca et minutt.

5 Kaken er ferdig når toppen har hevet seg og blitt fast på overflaten.

Cookie dough kake

Du trenger:

COOKIE DOOUG: Deilig kake med sjokoladebiter og kakedeig
COOKIE DOOUG: Deilig kake med sjokoladebiter og kakedeig Foto: FOTO: www.number-2-pencil.com

15 gram smør

15 gram sukker

15 gram brunt sukker

3 dråper vaniljeekstrakt

1 eggehvite

en liten klype salt

1 ts mel

ca 30 gram sjokoladebiter

Slik gjør du:

1 Smelt smøret i mikrobølgeovnen. Smøret skal ikke koke.

2 Tilsett sukker, vaniljeekstrakt og salt. Bland sammen.

3 Ha i eggehviten. Her er det viktig å ikke få med noe plomme. Rør godt.

4 Ha i melet.

5 Tilfør sjokoladebitene og bland sammen. Deigen skal se ut som en kakedeig. Tilfør mel om blandingen er for flytende.

6 Sett inn i mikrobølgeovnen i 40-60 sekunder. Kaken skal ikke stå lengre enn 60 sekunder. Deigen skal være klissete, ikke tørr.

7 Server varm.

Blåbærkake

30 gram mel

30 gram sukker

BLÅBÆRKAKE: Mikrobølgeovnkake med smak av ferske blåbær
BLÅBÆRKAKE: Mikrobølgeovnkake med smak av ferske blåbær Foto: FOTO: www.kirbiecravings.com

En veldig liten klype med bakepulver

ca 0,5 dl skummet melk

0,3 dl rapsolje

7 ferske blåbær

Slik gjør du:

1 Bland alle tørre ingredienser.

2 Ha deretter opp i olje og melk. Bland godt sammen.

3 Spre blåbærene ut i røren.

Topping

15 gram kaldt smør (kuttet i små biter)

22,5 gram mel

37,5 gram brunt sukker

En liten klype kanel

Slik gjør du:

1 Bland sammen til en glatt og jevn deig.

2 Ha dette på toppen av kakerøren, og ha i en stor kopp.

3 Sett inn i mikrobølgeovnen i omtrent et minutt.

4 Avkjøles før servering.

Jordbærkake med krem

Røre til to kopper

Du trenger:

82,5 gram mel

JORDBÆRKAKE: En kake med smak av ferske jordbær og deilig, stivpisket krem
JORDBÆRKAKE: En kake med smak av ferske jordbær og deilig, stivpisket krem Foto: FOTO: www.kirbiecravings.com

60 gram sukker

en liten klype bakepulver

1 egg

0,75 dl skummet melk

0,15 dl olje

to jordbær (kuttet opp i 4-5 deler)

Slik gjør du:

1 Miks sammen ingrediensene (ikke jordbærene) i en bolle. Bland godt sammen.

2 Finn frem to kopper, og fordel røren.

3 Ha jordbærene på toppen.

4 Stek kakene separat i mikrobølgeovnen i ca 1,5 minutter.

5 Server med en klatt krem og jordbær.

Ostekake med krem, nøtter og ferske bær

Du trenger:

57 gram naturell kremost

30 gram rømme

1 egg

OSTEKAKE: Rett i koppen kake med ost, krem, bær og nøtter
OSTEKAKE: Rett i koppen kake med ost, krem, bær og nøtter Foto: FOTO: www.yourlighterside.com

en liten dert sitronsaft

en dråpe vaniljeekstrakt

30-60 gram sukker etter eget ønske.

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene i en kopp.

2 Stek på høy varme i 90 sekunder. Rør om hvert 30. sekund.

3 Sett inn i kjøleskapet frem til servering.

4 Server med stivpisket krem, fersk frukt og nøtter.

Brownie med vaniljeis og karamellsaus

Du trenger:

30 gram usaltet smør

30 gram oppkuttet sjokolade

en liten klype salt

30 gram mel

BROWNIEKAKE: En herlig klassiker med vaniljetopping
BROWNIEKAKE: En herlig klassiker med vaniljetopping Foto: FOTO: www.willowbirdbaking.com

en liten klype bakepulver

1 stort egg

et par dråper vaniljeekstrakt

7,5 gram espresso eller kaffepulver

30 gram sukker

15 gram kakaopulver

en rute med favorittsjokoladen

Slik gjør du:

1 Ha smør og sjokolade i en stor kopp.

2 Sett inn i mikrobølgeovnen i 15 sekunder på middels styrke. Repeter til sjokoladen har smeltet.

3 I en annen bolle blander du sammen egg, vaniljeekstrakt og espresso/ kaffepulveret.

4 Ha kakaopulveret opp i den smeltede sjokoladen og bland sammen.

5 Tilsett eggeblandingen og resten av de tørre varene. Røren skal være klumpfri.

6 Sett inn i mikrobølgeovnen i 30 sekunder på middels varme. Ta ut og rør om.

7 La stå i ytterligere 35 sekunder. Kaken vil heve seg over kanten på koppen.

8 Ta sjokoladeruten og press forsiktig ned i midten av kaken. Pass på så du ikke brenner fingrene.

9 La stå i 40 sekunder til.

10 Server med vaniljeis med sjokolade og karamellsaus.

Baileyskake

Du trenger:

82,5 gram mel

60 gram sukker

en liten klype bakepulver

1 egg

0,45 dl Baileys

BAILEYSKAKE: Nydelig kake med smak av baileys
BAILEYSKAKE: Nydelig kake med smak av baileys Foto: FOTO: www.kirbiecravings.com

0,45 dl olje

Slik gjør du

1 Miks sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.

2 Sett inn i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter. Om kaken ikke er ferdig, la stå i ytterligere 30 sekunder.

3 Server varm.

Nutellakake

Du trenger:

60 gram sukker

45 gram kakaopulver

55 gram mel

en liten klype bakepulver

0,45 dl melk

0,45 dl olje

NUTELLAKAKE: Rett i koppen kake med smak av sjokolade
NUTELLAKAKE: Rett i koppen kake med smak av sjokolade Foto: FOTO: www.livelovepasta.com

Nutella (Mengde etter eget ønske)

Et egg

Slik gjør du:

1 Bland sammen med en gaffel til en klumpfri røre.

2 Sett inn i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter til kaken har hevet seg over toppen av koppen.

3 Server med en klump stivpisket krem.

Guinnesskake

Du trenger:

60 gram mel

75 gram sukker

7,5 gram bakepulver

1 egg

37,5 gram kakaopulver

0,5 dl melk

en dråpe vaniljeekstrakt

GUINNESSKAKE: Kake med mørkt, deilig øl
GUINNESSKAKE: Kake med mørkt, deilig øl Foto: FOTO: www.kirbiecravings.com

0,5 dl olje

0,8 dl Guinness øl

Slik gjør du:

1 Bland sammen ingrediensene med en gaffel i en liten bolle. Røren skal være klumpfri.

2 Hell røren i ett stort glass, eller to små.

3 Sett inn i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter. Pass på at kaken ikke står for lenge.

4 Server varm.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen