Test av rødvin

Vi har testet viner som passer til vilt

Det er én sikker vinner blant de beste viltvinene.

Rødvin til lam og vilt
Rødvin til lam og vilt Foto: Petter Berg/HM Foto
Publisert Oppdatert

Testpanel og testmetodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 poeng er best. Alle produktene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

På Klikk legger vi mye arbeid i å teste viner som den jevne vindrikker pleier å kjøpe. Derfor har vi laget en liste over de beste rødvinene til under 120 kroner som justeres etterhvert som vi tester ulike viner. (Se også her for de beste, røde pappvinene).

Vin til vilt

Denne gangen har vi testet viner som passer til vilt. Prisspennet er fra 100 til 130 kroner. Om du vil lese om hvordan vi gjorde utvalget kan du se her.

Vurderingen av vilt-vinene ble gjort sammen med en test av lammevin. (Testpanelet fant noen viner som passer til både lam og vilt.)

Den vinen som gjør det overlegent best i testen er Allesverloren Shiraz 2008, fra Sør-Afrika. Når vinen dufter av sjokolade, mocca, vanilje og solbær - og er krafitgig og søtlig - da er det en vinner til viltmiddagen.

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen