Test av konjakk 2012

Vi har testet de 20 mest solgte konjakkene

Se hvilken som er best i test.

TEST: Vi har testet konjakk
TEST: Vi har testet konjakk Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

HER ER COGNACTESTEN 2013

Det er høytid for god mat og godt drikke. Og derfor er vi på Klikk.no ivrige etter å teste hva som er best.

Vi har nylig funnet den beste vinen til ribbe og pinnekjøtt. Men, vi gir oss på ingen måte med det. Vi har sågar funnet den beste eplejuicen og appelsinjuicen.

I dag er det konjakk som står for tur. Skal vi dømme etter responsen på tidligere konjakktester på klikk.no er dette noe mange er svært opptatt av. I fjor testet vi kun de dyre konjakkene, i år har vi testet de 20 mest solgte.

Hva er konjakk?

Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert regelverk. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding er med på å bestemme hva slags konjakk det blir. (Les her om hvorfor konjakk er konjakk).

Utvalg

Vi har tatt utgangspunkt i de 20 mest solgte konjakkene. V.S., V.S.O.P. og X.O. er testet hver for seg, men vises samlet i oversikten under. Der er de rangert etter poeng.

Testet blindt

Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Vi har fått noen synspunkter på at vi lar vinkelnere tester brennevin. Derfor presiserer vi: Begge våre testere har lang erfaring i brennevinssmaking. I tillegg har begge sommelierutdannelse, der brennevin blir minst like mye vektlagt som vin.

Poeng

Produktene er gitt poeng på en skala fra 1 til 100, der 100 er best.

 

Les også:

13 ting du må vite om konjakk

Cognacs hemmelighet

Oppskrifter på drinker med konjakk

Slik lager du fattigmann (med litt konjakk)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning