Vi har akurat gjort en gigantisk test av appelsinjuice der vi testet 37 typer. Nå har turen kommet til eplejuice, og vi har testet tyve stykker i alt. De som er laget fra konsentrat og de som ikke er det. Filtrerte og ufiltrerte. Vi har hentet inn alt vi fant fra alle de store kjedebutikkene, og latt våre faste vinsmakere teste juicen.

Alle typene er testet blindt og vi har kategorisert dem i to grupper: Ikke fra konsentrat og fra konsentrat.

Hva er juice?

Juice er en beskyttet varebetegnelse i Norge, og merkeforskriftene krever at næringsinnholdet i produkter som betegnes juice er det samme som i den naturlige fruktsaften. I konsentrater kan produsentene tilsette samme vannmengde som det som er fjernet. Ut over dette kan det ikke tilsettes noe. Ikke en gang sukker.

Husk at eplejuice er en suveren basis om du skal lage en skikkelig god smoothie eller en coctail som passer perfekt til nyttårsfesten

Testpanelet

Testen ble utført av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Vi bruker vintestere fordi de er vant til å gjøre smakstester. De er gode på å skille smaker fra hverandre etter velprøvde metoder. Denne erfaringen er viktig å ha med seg på denne typen tester.

Testen

Juicen ellers er vurdert etter samme skala som når vi tester vin; fra 1 til 100, der 100 er best. I denne testen ligger alle produktene mellom 75 og 86 poeng. Pris er ikke vurdert.

Alle priser er oppgitt per liter.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (23.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Varm drikke i høstmørket

Slik lager du laks med eplesaus

Slik lager du cupcake med eple

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!