Test av fem herlige sommerviner 2012

Denne cavaen er bedre enn sjampis

Gruser det meste av billig champagne.

SOMMERLIGE: Disse vinene burde dekke de fleste anledninger i ferietiden.
SOMMERLIGE: Disse vinene burde dekke de fleste anledninger i ferietiden. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Fellesferien står snart for døren, og det er tid for å handle vin. Det blir mye uteliv nå om sommeren, og da er det jo praktisk med pappvin. Har du ikke handlet inn ennå, må du få med deg våre store tester av hvitvin på papp og rødvin på papp.

Men det finnes anledninger hvor det blir litt kjipt med pappvin. Noen har kanskje bursdag. Andre skal feire bryllupsdag. Dere får gjester. Eller dere har kanskje bare lyst på litt ekstra kos. Anledningene er mange.

Rødt, hvitt og musserende

Vi har plukket ut et knippe med viner som burde dekke de fleste anledninger nå i sommer, og havnet på to hvite, to røde og en musserende. Sistnevnte fortjener spesiell oppmerksomhet.

Det er en cava, og den er riktignok dyrere enn det man vanligvis er vant med for denne typen viner. Men så er den også veldig god. Faktisk synes vi den er bedre enn det meste av billig champagne, og da snakker vi om viner som koster 50-100 kroner mer.

De hvite dekker det meste av sjømat, og den ene av dem er også glimrende til chèvre og asparges. De røde takler alt fra lette kjøttretter til den kraftigste grillmaten. Og er du blant dem som liker rødvin til fisk, blir dette også tatt hånd om.

Alle vinene er i polets basissortiment, og er derfor tilgjengelige i de fleste polutsalg. Anmeldelser av de fem vinene, samt hvilken mat de passer til, finner du nedenfor.

Les også:

Stor test av 20 Chablis under 180 kroner

Slik skjenker du øl - nesten alle gjør det feil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning