Slik lager du god iste
Det finnes tre gode måter å lage iste på.

Vår og sommer er tiden for å nyte de gode drikkene som rabarbrasaft, chablis - og iste.
Iste er en herlig, leskende drikk i sommervarmen. Det er ingen kunst å lage, men det er allikevel flere metoder man kan bruke for å lage sommerdrikken.
Så til spørsmålet alle må stille seg: Kaldt eller varmt vann?
For man kan da ikke lage te i kaldt vann, eller? Joda. Men, det finnes altså tre metoder:
Den enkeste metoden (varmt vann)
Den overlegent enkleste metoden er å lage vanlig te og kjøle den ned. Du kan selvsagt også bare helle den over i tykke glass som er fyllt opp med isbiter. Du finner en oppskrift (med litt mer rafinnement nedenfor).
Sol-te
Om du fyller en mugge med vann, har i te (kanskje fem poser pr liter vann) og sukker og setter den i sola 2-4 timer - ja, da har du laget sol-te. Hell teen over i glass med isbiter.
Kaldt-vanns-metoden
Fyll en mugge med kaldt vann. Ha i teposer (eller vanlig te), omtrent 5 poser pr liter vann. Sett den i kjøleskapet. Åtte timer senere har du iste. Det er med andre ord kjekt å gjøre det natten over. En god idé om du har tenkt deg på stranden.
Når jeg lager iste liker jeg å stjele oppskriften fra Larousse, det klassiske, franske, kulinariske oppslagsverket. Her blander de gjerne inn litt mynte - og litt rom. Nydelig. Jeg pleier også å ha i en noen biter med fersken (eller nektarin). Oppskriften finner du nedenfor.
Har du lyst på iskaffe i stedet? Slik lager du det.
Les også:
Coq au vin har bare én oppskrift som funker
Slik lager du spaghetti carbonara
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!