Julegaveviner 2012

Fem viner du med stolthet kan gi bort

Lurer du på hva du skal gi den vininteresserte til jul? Vi hjelper deg med vinforslag du ikke trenger å skjemmes over.

HØY KVALITET: Disse vinene holder ikke bare høy kvalitet. De er også spesielt gode i forhold til prisen.
HØY KVALITET: Disse vinene holder ikke bare høy kvalitet. De er også spesielt gode i forhold til prisen. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

HER ER TIPS TIL VIN SOM GAVE 2013

For mange er jul ensbetydende med øl og akevitt, men vininteressen er på stadig oppadgående, så også til jul. Det er nemlig stadig flere som velger å drikke vin til både svineribbe og pinnekjøtt.

Vin er også en flott julegave, men skal du gi vin til en skikkelig vinentusiast, har du kanskje nerver for at du kommer til å dumme deg ut. Det kommer du ikke til å gjøre hvis du følger våre anbefalinger til julegaveviner.

Fem knallgode viner

Vi har valgt ut fem viner: én champagne, én hvitvin, to rødviner og én portvin. Felles for dem alle er at de ikke bare holder høy kvalitet; de byr også på god kvalitet i forhold til prisen.

I og med at det nå er så tett oppunder jul, er det for sent å gå via bestillingslisten, og vi har derfor konsentrert oss om basissortimentet. Paris Cornas er riktignok en bestillingsvin, men den er inne i mange polutsalg over det meste av landet.

Du finner anmeldelser av de fem vinene nedenfor. Vi har også tatt med litt om lagringspotensiale, samt hvilken mat som passer til. Alle vinene er såpass unge at hvis de skal drikkes nå, har de (kanskje med unntak av champagnen) godt av å få luftet seg litt i en karaffel først.

Og bare for å ha sagt det: Du trenger ikke å gi bort disse vinene. De er nemlig så gode at du godt kan drikke dem selv.

Se også våre artikler om forskjellige vindistrikter:

Alsace

Champagne

Rioja

Veneto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen