Ølglass

Hvilket glass skal pilsen i?

Du får en bedre opplevelse med riktig glass til pilsen.

VALGETS KVAL: Hvilken type glass passer best til pilsen?
VALGETS KVAL: Hvilken type glass passer best til pilsen? Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vi går mot lysere og varmere tider, og med det følger de første utepilsene. Men går du på uterestaurant, har du ofte ikke så mye du skulle ha sagt hverken når det gjelder hvilken pils de serverer eller om de har gode glass.

Er du på balkongen eller terrassen hjemme eller på hytta, er det imidlertid du som er sjefen. (Vi ser for et øyeblikk bort fra parken eller båten, da man der oftest drikker av boksen eller plastbeger.)

Godt øl

Om du vil ha en pils med litt mer smak og bitterhet enn den gjengse industripils, kan vi hjertelig anbefale den tjekkiske Pilsner Urquell, som mange ølentusiaster regner som den beste pilsen på markedet. Den vant også Klikks store pilstest. Ikke trenger du å gå på polet for å få tak i den, heller. Du finner den i de fleste velassorterte supermarkeder.

Riktig glass

Så var det dette med glassene. En god regel å følge både for vinglass og ølglass, er at glasset skal ha tulipanform. Da får du fokusert aromaene opp mot nesen. Glasset skal også være klart og fritt for krimskrams, slik at du best skal kunne vurdere farge og transparens på vinen eller ølet. Tynn kant er også fint. Det føles mer delikat i munnen enn glass med "leppe".

Klikk utførte for en tid tilbake en stor test av ølglass, hvor vi testet syv forskjellige typer øl i syv forskjellige typer glass, altså tilsammen 49 forskjellige kombinasjoner. Der var det IPA-glasset til Spiegelau, glasset til høyre på bildet ovenfor, som kom ut på topp for lyse øl. Det tok førsteplass for både pils og IPA, samt en delt førsteplass for hveteøl. Det var altså bedre enn det tradisjonelle halvliterglasset, til venstre på bildet, du får på uteserveringene. Les hele vår store test av ølglass her.

En annen ting du skal være oppmerksom på, er riktig serveringstemperatur for forskjellige typer øl. Den kan nemlig variere helt fra 2 til 16 grader!

Sørg også for å få med deg våre guider til vinglass og serveringstemperatur for vin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning