10 PÅ TOPP RØDVIN

De beste billige rødvinene

Se listen over Vinmonopolets beste billige rødviner under 120 kroner.

TI PÅ TOPP RØDVIN: Her finner du Polets ti beste rødviner til under 120 kroner.
TI PÅ TOPP RØDVIN: Her finner du Polets ti beste rødviner til under 120 kroner. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Det er en stund siden vi sist oppdaterte denne listen. Det er kommet mange nye viner inn på polet. Mange av de eksisterende har også skiftet årgang, noen til det bedre, noen til det verre.

Den største overraskelsen var kanskje at den tidligere vinneren, Robert Vic Cuvée Sélection, røk ut av listen. Årgangsskiftet fra 2010 til 2011 falt ikke heldig ut for denne vinen. Nå er har den rette og slett for kort ettersmak.

Totalt var det tre viner fra sist som gikk ut og er erstattet med andre viner. De som ble igjen er også blitt omkalfatret på grunn av årgangsendringer.

Toscana på topp

TreRose Rosso di Montepulciano er blant dem som har hatt godt av årgangsskifte, i dette tilfellet fra 2009 til 2010, og det bringer denne vinen helt til topps på listen, hvor den troner i ensom majestet.

Vår Topp 10 liste tar for seg rødviner i polets basisutvalg med pris under 120 kroner. Anmeldelser av de ti vinene finner du nedenfor. Når flere viner har samme poengsum, listes den billigste først. Når både pris og poeng er like, har vi listet vinene alfabetisk.

Se også våre artikler om kjente vindistrikter:

Alsace

Champagne

Rioja

Veneto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen