Unngå klein date

De første datene kan være klamme om man ikke får i gang snakketøyet!

Publisert Oppdatert
Valg av samtaleemner på første date er avgjørende for veien videre. En uskyldig kommentar om politikk kan utløse dårlig stemning og i verste fall konflikt. Så før man blir bedre kjent, bør man kanskje la tunge temaer ligge.

Les også: Lyst på en date?

Les også: 10 dating-regler

Les også: Aktiv date


Dette kan du imidlertid prate trygt om:

1. Lær den andre å kjenne
Å vise interesse for hverandres liv, jobber og fritidsinteresser er en selvfølge på første date. De fleste liker å snakke litt om seg selv, særlig om den andre viser genuin interesse.

2. Fortell om drømmene dine
Selv om mange liker å prate om seg selv, liker de også å høre om den andres syn på livet. Og ikke minst; hvilke drømmer har han/hun? Dine fremtidsdrømmer forteller mye om deg som person.

3. Bruk vennene
Å referere til en interessant kommentar fra en venn, indikerer at du har spennende venner. At du har gode sosiale relasjoner er et pluss.

4. Le sammen
Alle liker at den man er på date med slapper av og koser seg.

5. Del erfaringer
Dere har begge har opplevelser som har formet dere. Del erfaringer og opplevelser for å finne ut hva dere har til felles.

6. Fortell at du koser deg
De fleste er rimelig nervøse på første date. Det er derfor hyggelig å høre den andre si at han/hun koser seg.

7. Planlegg neste date - på en diskret måte
Man ønsker gjerne ikke å virke for anmasende på første date. Det kan derfor være lurt å diskret invitere til en ny date, uten at det blir for tydelig. Nevn underveis i samtalen en restaurant, et utested eller en annen plass, og spør om vedkommende har vært der. Om han/hun virker interessert, kan dere avtale neste date der.

8. «Vi snakkes»
Det finnes flere måter å avslutte daten på. «Vi snakkes» er en av dem. Det kan høres veldig avvisende ut om man ikke sier det ektefølt, eller med en avsluttende klem eller et kyss.

9. Fortell om deg selv
Samtalen går mer uanstrengt om man gir litt av seg selv. Ikke vær redd for å åpne deg litt opp, og fortelle om hobbyer, favorittreisemål og generelle interesser.

10. Tilby deg å betale
Det er uansett høflig å tilby seg å betale, eller i det minste dele regningen. Om han insisterer på å betale, kan du foreslå å spandere neste gang dere møtes.

Kilde: Askmen.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning