Vaginalorgasme

Slik får du vaginalorgasme

- De kjennes sterkere enn rene klitorisorgasmer, sier sexolog.

GOD SEX: - Den beste sexen for de aller fleste er når hun selv koser med klitoris, sier sexologen.
GOD SEX: - Den beste sexen for de aller fleste er når hun selv koser med klitoris, sier sexologen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert
FORTELL: - Det er vanskelig for ham å vite hvor hun er i spenningsoppbyggingen og dermed hva slags klitorisstimulering hun har behov for, sier Isachsen.
FORTELL: - Det er vanskelig for ham å vite hvor hun er i spenningsoppbyggingen og dermed hva slags klitorisstimulering hun har behov for, sier Isachsen. Foto: Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.

- Jeg har snart hatt en fast sexpartner i ett år. Fortsatt har jeg aldri opplevd varginal orgasme. Denne orgasmen sies å være bedre enn orgasmen du oppnår ved stimuli av klitoris.

Dette forteller en leser i Kvinneguidens diskusjonsforum for seksualitet.

Dette er vaginalorgasme

Vaginalorgasme? Er ikke alle orgasmer som kvinner opplever vaginale orgasmer, da?

- Det er ofte litt begrepsforvirring om hva vaginalorgasmer er. Noen mener det bare er de dypeste orgasmene, som involverer kontraksjoner helt opp i livmora, som er den eneste formen for vaginalorgasmer. Andre, meg selv inkludert, ser også på G-punktorgasmer som vaginalorgasmer, sier sexolog Gro Isachsen til Kvinneguiden.

Hun avslører samtidig at kvinner som får flere typer orgasme har ulike oppfatninger av hvilke orgasmer som gir størst nytelse.

- De fleste jeg har intervjuet om vaginalorgasme, forteller at de kjennes sterkere enn rene klitorisorgasmer. Det spørs også om hun er multiorgastisk eller om hun får én orgasme under en seksuell seanse. Det er de som starter med klitorisorgasmer, for så å gå over til G-punktorgasmer som igjen ender opp med en kraftig vaginalorgasme. Noen får også mange typer orgasme på en gang, som av noen betegnes som totalorgasme, sier sexologen.

Hun forteller at det for noen få kvinner er mulig å få rene vaginalorgasmer, men det er riktignok sjeldent.

- De har oftest svært godt utviklet bekkenbunnsmuskulatur og er derfor mer følsomme i skjeden. En ekstrabonus av å trene musklene er at de har svært god kontakt med den innvendige delen av klitoris, sier Isachsen.

Det er også de som kun får G-punktorgasme. Sexologen mener at det virker ofte som om de har liten kontakt med den utvendige delen av klitoris, men desto større kontakt med den innvendige. Noen få får bare slike orgasmer.

- Jeg har hatt klienter som kun får orgasme ved å holde bena i en spesiell posisjon og som raskt og effektivt får en vaginalorgasme ved å spenne og slappe av i bekkenbunnsmusklene. De forteller at de har minimal kontakt med den utvendige delen av klitoris. Mange av dem opplever slike orgasmer rent fysisk. Det var ofte slik de første gang lærte å få orgasme, men kanskje har de ikke fått til å utvikle seksualiteten videre.

- Mange ser ikke engang på det de gjør som sex og får heller ingen glede av orgasmene i parsammenheng. De får ikke med seg spenningsoppbygging, den fysiske og mentale nytelsen og ekstasen som gode orgasmer utløser. Meg oppsøker de fordi all lyst på sex har blitt borte og de trenger hjelp til å finne andre måter å få orgasme, forteller Isachsen til Kvinneguiden.

Tren opp underlivet

UNDERLIVSTRENING:Isachsen har vært med og utviklet bekkenbunnstreneren VagiFlex.
UNDERLIVSTRENING:Isachsen har vært med og utviklet bekkenbunnstreneren VagiFlex. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Orgasme

  • Orgasmen er utløsningen av den seksuelle spenningen som har bygget seg opp gjennom seksuell stimulering av kvinnens klitoris eller skjede, eller begge deler.
  • Noen kvinne trenger hovedsakelig stimulering av klitoris for å få orgasme, andre får orgasme via stimulering i skjeden og noen trenger både klitoris og skjedestimulering.
  • På fremre skjedevegg, cirka fire-fem centimeter inne i skjeden har noen kvinner et spesielt følsomt område, kalt G-punktet, som gir en intens lystfølelse ved stimulering. Noen mener at stimulering av dette området utløser den dype, vaginale orgasmen.
  • Under orgasmen trekker bekkenbunnsmusklene og musklene i livmoren seg rytmisk sammen med et intervall på 0,8 sekunder
  • De fleste kvinner kan få orgasme gjennom onani eller ved at partneren stimulerer dem med hånden eller gjennom munnsex.
  • Noe færre kvinner oppnår orgasme gjennom samleie. Noen få kvinner oppnår aldri orgasme.

(Kilde: Dr. Med Åsa Rytter Evensen for Helsenett.no)

Kvinner må, som kjent, ofte jobbe mye mer enn menn for å oppnå orgasme under samleie.

Isachsen forteller at det vanligste problemet for kvinner som sjelden eller aldri får orgasme under samleie fortsatt er at hun ikke får riktig klitorisstimulering.

- Den beste sexen for de aller fleste er når hun selv koser med klitoris, sier sexologen.

Er du likevel blant de heldige damene som opplever orgasmenytelse så og si hver gang du har sex, er du kanskje sugen på å nå nye høyder?

Da er første budet å begynne å trene opp underlivet.

- For de som gjerne vil oppleve en vaginalorgasme er trent bekkenbunnsmuskulatur det viktigste. Godt utviklet muskulatur forsterker det nevromuskulære ledningnettet som gjør skjeden mer følsom. Å bruke disse musklene aktivt hjelper også for å pumpe blod til skjedeveggene noe som gjør skjeden trangere og gir mer friksjon under samleiet. Trangere skjede gir økte gleder både for henne og ham, sier Isachsen.

For å få til en mer effektiv trening, hvor kvinnen er sikker på at hun trener de riktige musklene, har sexologen vært med på å utvikle bekkenbunnstreneren VagiFlex.

- I tillegg til at kvinner raskere får sterkere og smidigere muskler gir den ofte kvinner bedre kontakt med skjeden og større glede av å ha noe der. At den også setter en effektiv stopper for urinlekkasje gjør ofte også sexlivet bedre for de som sliter med det, sier hun.

Vanskelig for partneren

Det er slettes ikke bare frustrerende for kvinnen når hun ikke klarer å få orgasme under samleie, også kjæresten kan lide av dette og føle seg mislykket som seksualpartner.

Men hvem sin oppgave er det egentlig å sørge for at kvinnen oppnår orgasme?

- I Norge har det de siste årene blitt atskillig større aksept for at kvinner får de beste sexopplvelsene når hun tar ansvaret for sin egen orgasme og selv kjæler med klitoris.

- Mange ser likevel fortsatt på det som mannens oppgave å sørge for at hun får orgasmer. Men det er vanskelig for ham å vite hvor hun er i spenningsoppbyggingen og dermed hva slags klitorisstimulering hun har behov for, sier Isachsen mens hun understreker:

- Det krever i tilfelle svært god kommunikasjon.

Les også:

Datingrådene som funker

Hva kan du om underlivet hans?

Triksene som får henne til å komme

Her har du ekstra deilig sex

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning