Sommersex

Her har du ekstra deilig sex

Følg sola og driftenes gang og kast klærne på et av disse stedene.

SEX PÅ STRANDA: Finn et sted der dere kan hygge dere i fred, liggende, sittende eller stående i naturlige omgivelser, under åpen himmel, og gjerne med lukten av sommer som vibrerer i neseborene.
SEX PÅ STRANDA: Finn et sted der dere kan hygge dere i fred, liggende, sittende eller stående i naturlige omgivelser, under åpen himmel, og gjerne med lukten av sommer som vibrerer i neseborene. Foto: Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Det er spådd bedre vær, leser vi i avisene nå. Sommeren er altså ikke over. Hva passer vel da bedre enn å inspirere til løssluppen og lettkledd hygge utendørs?

- Følg driftene!

Ikke bare er nordmenn kjent for å like sex i det fri, men samlivsrådgiverne slår gjerne et slag for dette.

- Tillat dere litt utenom det vanlige og la sommeren være unntaket fra hverdagen. Gå tilbake til naturen, tenk Adam og Eva og vær nyforelsket igjen. De første menneskene hadde verken stemplingsur eller regler de måtte følge. Det vil si, de reglene de hadde, brøt de jo, sier psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs.

- Bare følg sola og driftenes gang, råder psykologen.

«Kontakten med natur er sterkere - etter hvert som naturen ikler seg sin prakt, kler vi av oss og blir ett med naturen i Adams og Evas drakter. Vi frir oss fra alle stengsler, klær, timeplan, hverdagens forpliktelser. », skriver Sexologi.com.

«Kroppene trenger å bevege seg. La forspillet ta tid, bruk hele dagen om så er. Ta på hverandre, smak på hverandre. Legg boken til side og gå en tur sammen. Kjenn på kroppene, se på kroppene. Sommeren gir flere anledninger enn vanlig, og bare manglende fantasi hindrer gode, spennende, erotiske opplevelser. »

Lyset får oss til å «tikke»

Noen tips å bære med seg:

Utesexen er gjerne spontan, men nå som du har tankene i det snuskete sporet har du muligheten til å stille en smule forberedt. Noen ting er det nemlig ikke så dumt å ha for hånden i kampens hete, eller etter at brannen er slukket.

- Et teppe eller et liggeunderlag, særlig om turen går ut i ulendt terreng.

- Ph-balanserte våtservietter, for å vaske vekk saftene etter at de har sluttet å renne. Intimservietter som inneholder melkesyre fås kjøpt både på butikken og på apoteket. Kjente produsenter er Vivag og Ecovag, kjent for sine intimprodukter. Ecovag inneholder til og med humane melkesyrebakterier, i motsetning til frysetørkede laktobasiller utviklet fra kumelk. Humane laktobasiller er spesielt effektive for oss mennesker.

- Vann. Man er ofte tørst etter en runde i høyet...

- Kondomer. Dersom du ikke vet sikkert at dere kun ligger med hverandre, og dersom dere ikke bevisst «prøver» å lage barn.

- Glidemiddel. Vannbasert anbefales til bruk på lands, og silikonbasert til vanns. Glidemiddelguiden finner du her.

- Husk at misjonærstillingen kanskje ikke er velegnet utendørs, men da er det en god nyhet at bakfra-sex er ekstra deilig for henne.

Det skjer nemlig noe med oss når det er lyst og varmt ute.

- Det skjer en masse fysiologisk som gjør at vi gjennomsnittlig trenger mindre søvn i sommerhalvåret. Du skal ikke sove bort sumarnatta, er det noe som heter. Vi holder ut lenger om kvelden om sommeren og står opp tidligere. Det er den innebygde klokken som sola er med på å dra i gang som gjør det, forklarer sexolog Thomas J. Winther ved Curasenteret.

Borte er altså den lystdrepende trøttheten for mange, og borte er vinterbluesen.

- Lyset påvirker oss og vi blir lettere til sinns. Det er også enklere å komme nær og kjenne hud. Hvis man er lett og glad til sinns er det selvsagt ekstra deilig å dele kroppen sin med en man liker, sier spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland.

At testosteronnivået øker om sommeren bidrar også til å gjøre oss yre, men dette er mindre viktig i det store bildet.

Til Nordlys.no har både seksualforsker Bente Træen og sexolog Gro Isachsen uttalt at de kobler lys og lyst til slike ting som at vi blir glade, mer oppspilte og generelt ser lysere på livet.

Bedre og mer leken sex

Utendørssexen blir også fort litt fnisete, og moro er det beste afrodisiakum, følge sexbokforfatter Paul Joannides - Hadde vi fokusert mindre på sexy og mer på moro, hadde vi hatt oftere sex, sier sexbokforfatter Paul Joannides i en rekke intervjuer.

Utendørssexen forbindes ellers med spenning, spontanitet og sanselighet.

- Noen synes jo for eksempel det er spennende at det er litt eksibisjonistisk og for par som er satt i rutiner kan det være et morsomt avbrekk, sier sexolog Thomas J. Winther.

Isachsen har tidligere hyllet det sanselige ved utesexen, det at følelsene blir forsterket av situasjonen og omgivelsene.

- Å åpne opp for sansene kan gi bedre og mer leken sex, og bruk også sansene aktivt under sexen, lyder sexologens råd.

Sex med sansene

Sommeren er i det hele tatt en spesielt sanselig og intens tid, ifølge Isachsen.

Et eksempel er luktene, som er sterkere om sommeren. Oppholder du deg ved havet kjenner du saltvann og tanglukt - lukter som minner om kjønn, skrives det på Sexologi.com.

For å trekke en direkte parallell til naturen, det å se og nyte en blomstereng, et fossefall eller en himmel kan sette oss i en tilstand av nytelse. På samme måte kan også kroppen vår gi oss rom til å ta innover oss inntrykk gjennom alle sansene våre - solen som varmer, vinden som stryker eller vannet som kiler oss på tærne.

Å øve opp sanselighet handler om å nyte smaker, lukter, om å lytte, føle, ta inn - å rulle bærene rundt på tungen, trekke duften av sommerblomster og nyslått gress ned i lungene eller å kjenne langs en knudrete trestamme.

Konkrete forslag til hvordan du åpner opp for sansene, finner du her.

Du kan også stille spørsmål til vår ekspert sexolog Gro Isachsen her.

Norges heftigste utesex-steder?

1. Galdhøpiggen

2. Nasjonalfjell Stetind i Nordland

3. Fotturklassikeren Aurlandsdalen

4. Turistforeningens selvbetjente hytter

5. Den såkalte Brunstgropa ved Liomseter i Gausdal

6. Stølsheimen

7. Søgnefjellet

8. Hardanger

9. Områdene rundt Storseterfossen, Geiranger

10. Strendene i Lofoten

(Kilde: Den norske turistforenings eget blad, Fjell og vidde)

12 steder for utesex:

Men hvor i all verden skal man gjøre det, dersom utesex frister? Det er nemlig litt som med sopp, man vil helst ikke fortelle om de gode stedene til andre.

1. I hagen, i bakgården eller på balkongen. Mulighetene her er uendelige, fra rideturer på solsengen bak prydbuskene til tafsing i et improvisert kjærlighetsrede i gresset, kanskje i skumringen.

2. I skogen. Kanskje kan filmer som erotiske Lady Chatterley være inspirasjon til sanselig sex i naturen.

3. I et vann. Inne i landet kan du finne deg et bunnløst tjern med vannliljer og bortgjemte strender under lange grener. I gode somre er vannet så varmt at det er som å synke ned i sansenes dyp når du lar kroppen gli gjennom det svarte vannet, skriver Sexologi.com.

4. På fjellet. Hvorfor ikke også bestige hverandre når dere har besteget en fjelltopp? Da kan dere virkelig komme til de store høyder av ekstase. Tenk deg den følelsen det er å ha elsket og se utover fjellandskapet og se blåne etter blåne uten et menneske, og vite at du har nettopp det menneske i verden du helst vil ha tett ved siden av deg, skriver Sexologi.com.

5. I båten. Dette synes å være en favoritt i diskusjonsfora på Internett, og det anbefales at man støter i takt med bølgene, gjerne med lukkede øyne mens man tar inn lydene, luktene.. Bare pass opp for fliser hvis det er en trebåt det er snakk om, og dere trenger kanskje ikke å gjøre det i en fiskebåt.

6. I bilen. Her er det mange muligheter, har dere stor bil med soveplass bak eller campingvogn kan dere jo parkere et usjenert sted og ha døren åpen under hyggestunden. Eller ha sex på bilpanseret. Hva gjelder bilsex, vær litt oppmerksom på potensielle «dogging»-steder som kan ta utendørssexen til et nivå dere kanskje ikke er klare for.

7. Ved en øde landevei, i en blomstereng, i en åker, på en strand, svaberg, brygge... Vi slår alle disse sammen for det går jo ut på det samme, å finne seg et sted der dere kan hygge dere i fred, liggende, sittende eller stående i naturlige omgivelser under åpen himmel, og gjerne med lukten av sommer vibrerende i neseborene.

Obs! Liggeunderlag er helt essensielt på stranden da sandpapireffekten ikke er særlig behagelig og sand i tissen kan irritere.

8. I teltet eller i soveposen for to. Bare vær klar over at dere høres, og siluettene deres vil også synes om dere har lys i teltet. Tipsene til teltglade friluftsmennesker, finner du i boken How to have sex in a tent.

9. På fotballbanen. Gjerne der typen spilte ball som liten. Det er heller ikke så mye folk i nærheten av skoler sent om kvelden.

10. Bak noe. En kvinne fortalte om en biltur med familien, hvor far stadig måtte være med mor når hun skulle ut og tisse. De fant alltid en stor stein eller en busk som skjulte dem for resten av verden mens de elsket, morgen, middag eller kveld, skriver Sexologi.com.

11. På et tak. Å se opp på stjernene mens dere hører byen langt der nede vil nok kunne gi en opplevelse utenom de vanlige.

12. På byen. Dersom man har øynene åpne, finnes det muligheter også i byen. Et smalt smug, i en sidegate, bak noen busker osv. Bare husk, kanskje særlig her, at sex på offentlig sted er forbudt etter Straffelovens § 201, og kan bli straffet med bøter og fengsel inntil ett år. Det er likevel sjelden politiet avbryter et par som har sex med mindre paret er til sjenanse for andre.

Husk også at sex kan være mer enn samleie og at tekkelig munnsex passer over alt.

Kilder: Sexologi.com, RomanceStuck.com og Frisky.com

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Snakk mer om klitoris

Bakfra-sex stimulerer klitoris

Se opp for pumpesexen

5 myter om kvinnekroppen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning