Nysingel?

Hvorfor ikke teste ut nettdating? Her er en guide for å komme i gang!

Publisert Oppdatert
Er du klar for å møte en ny kjæreste, men den rette dukker ikke opp? Kanskje er nettdating løsningen.

Les også: Lett å få seg et nummer

Les også: Den nye sjekkearenaen

Les også: Møtt drømmemannen?


Her er noen tips:

1. Velg riktig nettside
Det finnes nettdatingsider i hopetall. Før man starter opp og oppretter en profil, er det viktig å finne den siden som passer best for deg og dine behov. Definer først dine egne ønsker, og sjekk så ut om de aktuelle nettsidene tilbyr deg dette.

2. Sikker nettdating
Lag deg en liste over potensielle nettsider, og se over sidene en ekstra gang før du bestemmer deg for en. Sørg for at nettsiden er en seriøs aktør, og at den ikke utleverer dine personlige opplysninger.

3. Skriv en profil
Dette er uten tvil den viktigste delen av nettdating, nemlig å skrive en ordentlig profil. Hvor vellykket nettdatingen blir, avhenger i stor grad av hvor bra profilen representerer deg. Sett deg ned, og bruk den tiden det tar. Skriv ned det som er typisk deg, både sære, morsomme og karakteristiske trekk.

4. Fungerer det ikke?
Får du ikke den responsen du hadde håpet på? Bruk tid på litt research. Sjekk ut andres profiler. Hva er det som gjør at noen er interessante, mens andre er fullstendig uaktuelle? Bruk også en venn eller en venninne som kjenner deg godt, og få vedkommende til å lese profilen din. Representerer den deg på en god nok måte? Husk å legge ut et bilde av deg selv. Profil uten bilde er mindre interessant enn et med, og hvis det klaffer mellom dere skal dere sikkert møtes en gang uansett.

5. For god til å være sann?
Vær fornuftig og skeptisk når du begynner å skrive/chatte med en potensiell date. Virker han for god til å være sann? Da er han muligens nettopp det. Vær realistisk, still en del spørsmål, men sørg for å aldri oppgi personlige opplysninger om deg selv. Du har ingen garanti for at personen du skriver med faktisk er den han utgir seg for å være.

6. Ta en ordentlig prat før dere møtes
Det er viktig at dere får pratet litt sammen på telefon, via webcam, Skype eller lignende før dere faktisk møtes. Kanskje tilbyr nettsiden en chattefunksjon med mulighet for webkamera? E-mail er en veldig vanskelig måte å finne ut om man har kjemi på. Telefon er hakket bedre. Om ikke annet så får man en pekepinn på veien videre. Fungerer kommunikasjonen godt, er det duket for en ekte date, i den virkelige verden.

Les også: Vellykket nettdate

Kilde: Dating.about.com nett_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen