Vellykket nettdate

10 viktige regler for en vellykket nettdate.

Publisert Oppdatert
Det er fullt mulig å finne drømmemannen gjennom nettdating, og ved å følge noen retningslinjer utarbeidet av folk som selv har funnet kjærligheten via cyberspace øker du sjansene. Nettstedet Allwomenstalk.com har satt sammen ti regler for vellykket nettdating.
 • 10 dating-regler
 • Fremdeles singel?
 • Finn en mann på 30 dager!
 • Les, lær og date trygt på nett:

  1. Vær ærlig
  Det viktigste når du oppretter en profil, eller får kontakt med en potensiell partner, er å spille med åpne kort. Alt du måtte lyve om, eller unnlate å fortelle om deg selv, kan komme til å ødelegge for deg i lengden.

  2. Husk nettvettreglene
  Aldri lag en avtale om å møte noen du har truffet på nett hjemme hos deg selv, eller et annet sted dere er helt alene. Møt vedkommende på et offentlig sted, der det er mange andre folk rundt dere. Du bør også sørge for å finne ut så mye du kan om vedkommende før dere møtes første gang.

  3. Følg reglene
  Hvis datingsiden du velger har retningsliner eller noen spesifikke regler for bruk; følg dem! Å søke opp vedkommende og ta kontakt via andre kanaler, for eksempel Facebook kan virke skremmende og påtrengende.

  4. Ikke overdriv
  Ikke bli overivrig og skriv med mange samtidig. Velg deg ut noen få du ønsker kontakt med, og bli nærmere kjent med dem. Hvis ingen av disse er din type, kan du velge ut nye.

  5. Stol på magefølelsen
Det er vanskelig å vite hvordan en person er ved interaksjon kun via nett og telefon, men du kan allikevel få en slags magefølelse. Hvis instinktene dine sier at du skal holde videre kontakt gjør du det. Får du en litt ekkel følelse bør du stole på denne og kutte før det går for langt.

6. "Døm boka på omslaget"
Det er sagt at du ikke skal dømme boka på omslaget. Nettdating kan være unntaket fra denne regelen. Når noen går til steget å bruke nett som kontaktarena, er det en selvfølge at de fremstiller seg selv på best mulig måte. Hvis du ikke er fornøyd med det du får vite på profilsiden, er sjansen stor for at virkeligheten ikke kommer til å bli noen større opplevelse.

7. Vær oppmerksom
Hvis du virkelig ønsker å imponere en person du nettopp har møtt online, bør du føle nøye med på hva han forteller om seg selv. Små detaljer når det kommer til interesser, barndom eller annet kan vise at du virkelig bryr deg, og at du er villig til å legge litt innsats i den nye relasjonen.

8. Planlegg daten
Tasting på nett og telefonsamtaler er vel og bra det, men er ikke det samme som å møtes ansikt til ansikt. Hvis dere begge er interessert har dere ikke noe å tape på å avtale et møte først som sist. Og det er ingenting som sier at ikke du kan ta det første skrittet.

9. Vis din beste side
Selv om dere har pratet så mye at det kjennes ut som om dere er gamle kjente, bør du allikevel forberede deg godt. Lag deg gjerne en liste i hodet over emner dere kan snakke om, i tilfelle praten går trått. Et førsteinntrykk er et førsteinntrykk, tross alt.

10. Ha klare regler
Før du bestemmer deg for hvilken datingside du ønsker å benytte, bør du finne ut hvilken type mann du er ute etter. Ønsker du et langvarig forhold, eller er du ute etter en flørt? Å vite hva du vil hjelper deg til å sile ut den rette nettsiden blant alle valgalternativene.

Kilde: allwomenstalk.com date_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen