Lett å få seg et nummer

Det er helst menn som jakter på nummer - og som lett gir fra seg sitt eget nummer...

Publisert Oppdatert
Mange er villige til å gi fra seg mobilnummeret til vilt fremmede mennesker.

Menn med lav terskel

En helt fersk måling mobilselskapet Chess har gjennomført i samarbeid med InFact, viser at terskelen er lav for å gi fra seg mobilnummeret - særlig blant menn.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Vellykket nettdate

Les også: Sikre sjekketips- Over én av ti, nærmere sagt 15 prosent, av de spurte mannfolkene sier at de ganske eller helt sikkert ville gitt fra seg mobilnummeret dersom en fremmed spør. Dette tallet er bare seks prosent blant kvinner. Altså vil godt over dobbelt så mange menn gi fra seg mobilnummeret, forteller markedssjef i Chess, Jarle Alvær.

Over 60 prosent kvinner sier at det å gi fra seg nummeret til fremmede er uaktuelt, mens under 50 prosent menn sier det samme.

- Menn har åpenbart en lavere terskel for utdeling av mobilnummere enn kvinner. Kvinner føler kanskje i større grad at de må ta visse forholdsregler her. Å gi fra seg telefonnummer til feil fyr, er nok verre enn å gi fra seg nummeret til feil kvinne, mener Alvær, og utdyper:

- Jeg vil lett anta at det er verre for kvinner å ha en innpåsliten mann etter seg, enn det er for en mann å bli forfulgt av en innpåsliten kvinne. Det er ofte en fordel å være litt selektiv med hvem man utleverer slike ting til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning