Kontrollfreak?

Ditt kontrollbehov påvirker forholdet.

Kontrollfreak?
Kontrollfreak?
Publisert Oppdatert
Vi kvinner ligger ofte lysår foran kjæresten når det kommer til hus og hjem. Eller, vi liker i alle fall å tro at vi sitter på de fleste svarene. For vi har jo tross alt hatt både mødre, søstre, kusiner, tanter og bestevenninner å konferere med, pluss at vi er en yndet målgruppe for selvhjelps-bøker og artikler på dette området.

Les også: Ikke så selvstendig likevel?

Les også: Finn dine erogene soner

Les også: Kjærlighet mot smerte


Men noen ganger kan kanskje vår indre kontrollfreak komme i veien for et varmt og kjærlig forhold. Hvordan, tenker du kanskje?

Fordi vi vet best! Liker vi å tro i alle fall. Vi vet hvordan man renser ovnen, skifter bleier, lager middag og beroliger et gråtende barn. Vi vet best når det kommer til klesvask, skifting på senga og vasking av gulv. Og selv om vi ikke nødvendigvis gjør det hundre prosent perfekt, har vi i alle fall en klar formening om hvordan det bør gjøres. Og hvis noen, det vil si kjæresten, forsøker å gjøre det annerledes, blir det ofte feil.

Vårt indre kontrollmonster kan noen ganger komme til overflaten av den enkle grunn at ting ikke gjøres riktig. Kjenner du deg igjen? Les videre!

Ødelegger kjærligheten
Ifølge Sheknows.com er den vanligste tabben kvinner gjør på denne fronten, å påpeke alt han gjør feil. Gjerne iler du til for å overta det han holder på med, korrigerer han, og sukker i samme slengen over arbeidet han påfører deg.

Effekten ser du når han senere samme kveld gi deg en kald skulder, og et likegyldig kyss.

"Ditt kontrollbehov klemmer kjærligheten rett ut av forholdet. Hvordan kan han føle kjærlighet for deg, når du akkurat har sagt, direkte eller indirekte, at han så dum at han ikke engang greier å vaske gulvet riktig", påpeker Sheknows.com.

Du sier det kanskje ikke rett ut, men ditt kroppsspråk taler for seg.

Du må rett og slett lære deg å slippe kontrollen. Start med å si noe så enkelt, og kanskje vanskelig, som "takk". Vis at du setter pris på innsatsen, og dropp sure kommentarer om alt ikke blir helt som du ønsker. For hva er egentlig viktigst; et kjærlig forhold, eller perfekte nyvaskede gulv?

"Hold ditt kontrollbehov i tøylene, ikke mannen, og du vil få et mye bedre kjærlighetsliv"!

Kilde: Sheknows.com freak_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning