Finn dine erogene soner

Her har du guiden!

Finn dine erogene soner
Finn dine erogene soner
Publisert Oppdatert

Les mer på Cpunktet.noHuden er et stort sanseorgan, og kjærtegn over hele kroppen kan gi tenning. Noen områder er imidlertid ekstra følsomme, og vi kaller dem gjerne erogene soner.

Les også: Verbal i sengen

Les også: Se bra ut i sengen

Les også: Ha bedre sexHvor de sitter er forskjellig fra kvinne til kvinne, og om det er harde eller myke kjærtegn som skal til for at lysten kommer, varierer også. Sammen med Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivsmagasinet på nett, Cpunktet.no , og innehaver av den erotiske nettbutikken CecilieKjensli.no, har Fit Living utarbeidet en stor guide over kvinnens erogene soner.

Her er listen:

Hjernen

Hjernen er kanskje den største erogene sonen, noe vi har lett for å glemme. Noen tenner på menn som formulerer seg bra, eller komplimenter som hviskes inn i øret.

Men alt trenger ikke å være romantisk og klissete snakk, mange setter og pris på litt dirty talk i senga. Poenget er at hjernen sender signaler til resten av kroppen, som igjen kan føre til kåthet.

Lepper og tunge

Svært mange sensorer er knyttet til ansiktet og leppene, og for mange oppleves tungekyss spesielt som svært intimt og opphissende.

Nakken

Myke kyss, eller negler som klorer i nakken kan få hårene til å reise seg over hele kroppen. En lett fjær eller behagelig massasje kan også gjøre susen.

Korsryggen

Rundt fem centimeter over stumpen ligger et følsomt område som går rett til kjønnsområdet.

Bruk massasjeolje for å gi en erotisk massasje, og stryk varsomt opp og ned langs ryggraden med ekstra tid på det følsomme området.

Knehasene

Også her finnes nervetråder fra underlivet. Berøring her kan være med på å gjøre kvinnen opphisset, da dette også er et veldig følsomt område.

Føttene

Føttene oppleves ikke av alle som sexy, men her er det mange nervetråder som vil kunne gi kroppen gode vibber. Fotmassasje kan være noe som setter i gang erotiske tanker.

Innsiden av lårene

Innsiden av lårene er et veldig følsomt område, fordi det går flere nervetråder fra underlivet og nedover. Berøring her, som å kjæle, stryke eller slikke, kan føre til opphisselse.

Brystene

En ten man har store eller små bryster - for mange er de en svært viktig erogen sone. Spesielt brystknoppene, som er utstyrt med mange sanseceller, reagerer på berøring. Brystknoppene blir større og hardere ved berøring, og de kan bli litt større og varmere når kvinnen blir kåt.

Skjeden

Skjeden er omtrent 10 cm lang, og det er den ytterste tredjedelen av skjeden som er mest følsom.

Skjeden er alltid fuktig, men når kvinner er opphisset vil kjertler i skjeden skille ut en væske som kalles skjedesekret. Skjeden må bli våt av skjedesekretet for at samleie skal kjennes behagelig for kvinnen.

Kjønnsleppene

Kjønnsleppene er for mange svært følsomme. Når en kvinne blir opphisset vil kjønnsleppene bli tykkere, få mørkere farge og kan sprike litt. De ytre kjønnsleppene består av vanlig hud med hår på. De tåler mer friksjon enn de indre kjønnsleppene, som består av tynne fuktige slimhinner.

Mellomkjøttet

Området mellom endetarmen og skjedeåpningen kalles mellomkjøttet. På akkurat samme måte som kjønnsleppene og venusberget, er dette området svært følsomt, og berøring her kan være seksuelt opphissende.

Bekkenbunnsmuskulaturen

Muskler i underlivet er viktige for jenters seksuelle nytelse. Musklene i bekkenbunnen omslutter skjeden, urinrøret og endetarmen, og disse musklene trekker seg sammen når en får orgasme. Muskulaturen kan trenes opp ved knipeøvelser.

G-punktet

G-punktet er et svært erogent punkt som føles som en endring i teksturen mot magen et lite stykke inne i vagina. Området blir større når kvinnen bir opphisset, og noen kvinner ejakulerer under orgasme når de stimulerer G-punktet.

Urinveisåpningen

Urinveisåpningen blir av og til kalt u-punktet, og er hos mange kvinner en erogen sone.

Klitoris

Klitoris er den eneste kroppsdelen som kun eksisterer for seksuell opphisselse og nytelse. Den sitter der de indre kjønnsleppene møtes foran, og det er kun en liten del av klitoris som synes. Den strekker seg 6-8 cm bakover, på hver side av skjeden og urinrørsåpningen. I tillegg er det kuler med erogent vev rundt vaginalåpningen som gjør at også penetrering og vaginal aktivitet er direkte forbundet med nervesenteret i klitoris.

Klitoris er for de fleste veldig følsom, og kan stimuleres både fra utsiden og innsiden av kroppen. Noen liker å stimulere direkte på klitoris, andre liker bedre å stimulere området rundt.

Rumpa

Anus eller endetarmsåpningen består av lukkemuskelen og en lang kanal med to typer muskler i kanalveggen. Åpningen er full av nerver og er et veldig erogent område.

Anus blir mye fortere sår og irritert enn vagina fordi endetarmen ikke produserer sin egen fuktighet, slik vagina gjør.

Les mer på Cpunktet.no

Cecilie-Kjensli220.220x350

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning