IKKE si dette til kjæresten!

Tenk deg om før du snakker gjelder som regel alltid. Men, det er 5 ting du absolutt ikke bør si.

Publisert Oppdatert
De amerikanske parterapeutene, forfatterne og ekteparet Charles og Elizabeth Schmitz forteller til psychologytoday.com hva man absolutt ikke skal si til sin partner hvis man ønsker et langt og rikt forhold.

Bare en enkel og dum kommentar kan bryte ned en hel dag med gode handlinger og komme mellom et kjærlig par.

Parterapeutene har blant annet skrevet bøkene "Golden Anniversaries: The Seven Secrets of Successful Marriage" og "Building a Love That Lasts", og her er noen av deres tips fra bøkene:

1. "Det er din skyld!"

Av og til tar man gale beslutninger om for eksempel barn og økonomi. Andre ganger er det en generell uro på hjemmefronten. Og det vil selvsagt skje i alle parforhold; man tar beslutninger som viser seg å være feil, og som den andre ikke vil like. Men, det hjelper aldri å si at det er partnerens skyld, selv om det kanskje åpenbart er nettopp det. Beskylder du noen for noe vil de automatisk gå i forsvarsposisjon, og dermed er krangelen i gang.

Les også: Våre sexbekymringer

Les også: Avslør utroskapen

Les også: Konstruktiv krangel2. "Hva var det jeg sa?"

Disse ordene blir nesten aldri brukt i et suksessfullt ekteskap. Det er ingen grunn til å minne partneren din om at du har rett i noe når han tok feil. Forsøk å være støttende, og unngå bedrevitende kommentarer.

3. Offentlig kritikk

Ikke fortell hemmeligheter til andre, eller kritisere partneren din offentlig. Om det er sant eller ikke, er ikke relevant. Hold private saker private.

4. "Hvorfor gjør du alltid..."

Når du fokuserer på din partners svakheter i stedet for styrker, kommer du til å forsterke svakhetene og svekke de gode sidene. Denne vanen med å fokusere på, og kanskje også kommentere partnerens svake sider, kan føre dere inn i en ond sirkel. Fiasko avler fiasko, og suksess avler suksess.

5. Spør om hans mening - og gjør noe annet

Hvis du spør hvor partneren din har lyst å spise og han foreslår et par steder, hvorpå du velger et helt annet sted, sier du med dine handlinger; "jeg respekterer ikke din mening, og er likegyldig til hva du synes". Dersom du allerede har bestemt deg - ikke spør. La heller han bestemme neste gang!

Kilde: psychologytoday.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning