Reis til julestemningen

Opplev ekte julemagi på Berlins fortryllende julemarkeder.

Reis til julestemningen
Reis til julestemningen
Publisert Oppdatert
Kjenn duften av kakao, julebakst og varm vin. Kulden biter deg lett i kinnene og tusenvis av lys gjør byen magisk vakker i den mørke adventstiden. Slik er Berlin i desember.

Noe for alle

Med sine seksti julemarkeder er Berlin en sikker vinner hvis du ønsker deg en storbyweekend i desember, full av julestemning. Med sin spennende miks av gamle tradisjoner og moderne tankegang har Berlin mye å by på for alle.

Les også: Spa og shopping i vakre Tallinn

Les også: Høstkyss i Lisboa

Les også: Hit reiser du med venninnene


Hele byen er full av ulike stands og markeder i adventstiden. De store torvene foran vakre, mektige bygninger er fylt med små treboder. Ekte håndverk er en viktig del av markedene og gjør seg synlig i form av håndlagede juletrefigurer, leker, dekorasjoner og håndmalte julekuler. Kanskje du kan finne en helt spesiell dekorasjon å henge på juletreet ditt i år?

Godt for ganen

Mat og drikke er det heller ikke mangel på. Tysk tradisjonsmat som pølser og øl er selvsagt å finne. Store griller med mat sprer deilig matlukt mellom bodene. Det samme gjelder julebaksten. La deg friste av nybakte kringler og julekaker, konfekt og småkaker.

Kalde vinterkropper får fort opp varmen med en stor kopp med krydret glühwein, en smakfull varm vin som i mange land forbindes med julen, og som kan minne om vår julegløgg.

Bo billig og bra

Du trenger ikke å ha så altfor stort budsjett for å ta en helgetur til Berlin. Med mange direkteruter er sjansene for en rimelig flybillett stor, selv om desember er høytid for storbyreiser, noe som kan øke prisene noe.

Sammenlignet med mange andre europeiske storbyer har Berlin veldig gode priser på overnatting. En overnatting i et dobbeltrom på et firestjerners hotell kan du få for rundt 600 kr.

Med byens urbane stemning og tradisjonsrike arkitektur er det mange spennende hoteller å velge mellom. Er du opptatt av kunst og design finnes det et stort utvalg av moderne boutiquehoteller. Storslagne bygninger med vakker arkitektur byr på klassisk europeisk sjarm for deg som liker det mer tradisjonsrikt.

(Kilde: Germany-christmas-market.org.uk, Berlin.de)


eksra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning