Planlegg ferien nå

Derfor bør familieturen bestilles så fort som mulig.

Planlegg ferien nå
Planlegg ferien nå
Publisert Oppdatert
Det er fortsatt lenge til sommerferien, men planleggingen kan gjerne begynne nå. I alle fall hvis du har barn som skal være med.

Med mange muligheter i ulike prisklasser, kan du få en fin ferie med familien denne sommeren, uavhengig av budsjett. For familiereiser handler nemlig mye om god planlegging. Vi har fått råd fra feriekonsulent Vivi Østvold ved Ving.

Les også: Hit vil vi på ferie i år

Les også: Familiesafari i Afrika

Les også: Ta kjæresten med hit


Begynn tidlig


Å reise med barn krever litt mer tilpassing enn om det bare er voksne i reisefølget. Det kan også gjøre at avreisedagen er mindre fleksibel med tanke på skoleferie og barnehageslutt.

- Det er viktig å planlegge så tidlig som mulig. Da får man både de beste prisene og gode valgmuligheter på ruteflybilletter, anbefaler Østvold.

Nyåret er nemlig ikke noe for tidlig når det gjelder planlegging av sommerferien, og mange begynner også enda tidligere for å sikre seg de beste alternativene.

- Skal man reise i skoleferien er det spesielt viktig å være tidlig ute. Store familieleiligheter med terrasser, havutsikt og andre fasiliteter selges raskt ut, sier Østvold.

Planlegg godt

Gode familietips

  • Planlegg godt ut fra behov og ønsker.

  • Være ute i god tid slik at det er stor mulighet for å få den ferien du ønsker deg.

  • Ta kontakt med ditt reiseselskap om tips, råd og eventuelle spørsmål.

  • Ta hensyn til at alle skal ha en fin ferie, både liten og stor.

  • Velg "All Inclusive" for god oversikt over pengebruken.


Har dere tenkt på hvor dere vil dra? Det er noen spørsmål det kan være lurt å stille seg før man bestiller reise, tipser feriekonsulenten.

- Husk å tenke gjennom hvilke ønsker man har for ferien. Hva er viktigst, både for store og små? Hav og strand, basseng, eller begge deler? Opplevelser for de voksne?

Selv om man kan få en flott ferie også med et mindre budsjett, er det lurt å tenke gjennom hvordan dere ønsker å bruke pengene.

- Har man et begrenset budsjett kan det være lurt å vurdere et "All Inclusive-tilbud" for å ha kontroll på totalutgiftene, og om man har mulighet til å reise utenfor skoleferien, for eksempel i mai måned eller i slutten av august, er det også mye penger å spare her, sier Østvold.

Gode ideer for ulike budsjetter


Syden på lavbudsjett

Har dere et mindre busjett til familieferien i år finnes det allikevel mange muligheter. Ta sikte på land med et lavt prisnivå, som Tyrkia og Bulgaria. Her er det mange hotellalternativer i ulike prisklasser, slik at turen ikke trenger å bli så dyr.

Prisnivået på mat og aktiviteter er også lavt, slik at totalsummen for turen ikke blir så høy. Har dere mulighet til å reise før eller etter skoleferien er det det billigste.

Mye ferie for pengene

Har dere en god slump penger å bruke på ferie, men ønsker å holde totalsummen så moderat som mulig er det mye å velge i hos reiseoperatørene.

Velg familievennlige hoteller, gjerne med "All Inclusive-tilbud" slik at dere holder styr på utgiftene til mat og drikke. I tillegg til Tyrkia og Bulgaria er Mallorca eller de greske øyene gode alternativer.

Familieluksus

Har dere tenkt til å unne dere en ferie utenom det vanlige denne sommeren er selvsagt alternativene mange. Men skal det klaffe både for store og små er det lurt å tenke seg om. Hva med å leie sin egen luksusvilla med eget, privat basseng? Rolig og luksuriøst for mor og far, og samtidig gøy for barna.

En eksotisk, ny og spennende destinasjon skaper gode minner for hele familien. Har dere muligheten til det kan dere også utsette ferien til vinterhalvåret og satse på interessante destinasjoner som Mexico, Aruba eller Cuba.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen