Hit vil vi på ferie i år

Dette er våre drømmedestinasjoner.

Hit vil vi på ferie i år

Hit vil vi på ferie i år

Publisert Oppdatert
Drømmer du deg bort fra sludd og regn og mot en herlig og varm sommerferie? Da kan det være lurt å sjekke opp i hvor folk flest ønsker å reise, iallefall hvis du vil ha ferieparadiset for deg selv.

På spørsmål om hvilket land vi helst vil på sydenferie til sommeren 2012, svarer 14 prosent av de spurte Spania. På andreplass kommer Hellas, med 11 prosent av svarene. Vestlendinger, nordlendinger og menn er spesielt Spania-frelste.

Det viser en undersøkelse som Norstat har gjort for FINN reise, blant 1000 respondenter i november.

Trygt og godt

- Det kan virke som at Spania blir storfavoritt til sommeren. Spanske reisemål representerer noe trygt og godt for oss nordmenn, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Les også: Fantastiske reiseopplevelser

Les også: Riktig reisetilbehør

Les også: Hit reiser du med venninneneI fjor på samme tid stilte FINN reise det samme spørsmålet. Da var Hellas favoritten, med 15 prosent av svarene, etterfulgt av Spania og Thailand med 11 prosent av svarene. Nå ligger Thailand på delt fjerdeplass sammen med Kroatia. 7 prosent vil dit, mens Italia har kapret tredjeplassen - favoritt for 8 prosent av de spurte.

Flere Spania-sydenturer

- Hellas vil nok alltid være populært. En del turoperatører har overført kapasitet til Spania, i stedet for enkelte arabiske land. Når tilbudet av sydenturer er større, kan det bidra til å trigge reiselysten. I tillegg har noen kanskje endret preferanser på grunn av de finansielle omstendighetene i Hellas, sier han.

- Når det gjelder Thailand, er jo ikke dette et typisk sommerreisemål. Men det at Thailand var mer populært i fjor kan henge sammen med at enkelte vil se an sin personlige økonomi. Da er det naturlig å velge mer nærliggende reisemål, som gjerne er rimeligere. Værforhold spiller også inn, sier Berge, som forteller at mange nettsurfer etter sydenturer i jula.

Planlegger sommerferien i jula

I romjulsuka var 317.059 unike brukere innom FINN reise, en økning på 11 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

- Søkemønstrene viser at en del av disse titter på typiske sommerreisemål. I ferien har vi tid til å snakke sammen og legge planer. Undersøkelsen viser dessuten at 19 prosent bestiller sommerferien i januar eller februar, sier Berge.

Tradisjonelle sydenønsker i 2012

Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i Hovedorganisasjonen Virke, understreker at Spania og Hellas har et godt grep om nordmenns reisevaner.

- Kanskje reiser noen heller til Tyrkia eller Kroatia, men det er sjeldent vi ser større, nye sydentrender. Det er i så fall hvis turoperatørene har lansert en ny destinasjon som de har markedsført. Nordmenn flest kommer til å velge tradisjonelt også sommeren 2012, med Mallorca og Kreta i spissen, sier Forsdahl.

Kilde: FINN reise. Landene med flest klikk under pakkereiser på FINN. F.o.m 1. januar t.o.m 30. november 2011.

Spania-Costa-Brava---foto-
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning