Ta kjæresten med hit

Dette er Norges mest romantiske reisemål.

Ta kjæresten med hit
Ta kjæresten med hit
Publisert Oppdatert
De single har talt - Lofoten er Norges mest romantiske sted.

Iallefall hvis vi skal tro den nye undersøkelsen som nettdatingstedet Match.com har gjennomført blant 1100 norske single. Målet var å finne ut hva de mener er Norges mest romantiske sted.

Fiskebryggen og Oslofjorden

Det viser seg at Lofoten troner på topp over romantiske destinasjoner da 24 prosent oppgir at de synes dette er destinasjonen der de tror at romantikken kan blomstre.

På andre plass kommer øyene i Oslofjorden med 14 prosent, før Rosendal som er tett etterfulgt av Fiskebryggen i Bergen.

Les også: Oppdag byen på nytt

Les også: Høstkyss i Lisboa

Les også: Helgetur med jenteneNært er kjært

Regionale tall viser overraskende resultater - nordmenn trenger ikke reise langt for å oppleve romantiske omgivelser. For eksempel mener 32 prosent av respondentene i Hordaland at Fiskebryggen i Bergen er Norges mest romantiske sted. 30 prosent av de single i Oslo synes at øyene i Oslofjorden er det beste stedet for å skape romantisk stemning.

Seks av ti rogalendinger foretrekker destinasjoner i sitt eget fylke. Mens så mange som 40 prosent av rogalendingene er overbevist om at Solastranden er Norges mest romantiske sted, mener 16 prosent at romantiske øyeblikk oppleves best på Prekestolen.

Sjarmerende dialekt

I tillegg til at undersøkelsens deltakere aller helst ser romantikken blomstre i nærheten av hjemstedet sitt, skal også dialekten til partneren helst være lik deres egen.

Fem av ti hordalendinger mener at bergensk er den mest attraktive dialekten hos en fremtidig partner. 60 prosent av folk i Oslo foretrekker Oslodialekten, mens så mange som 44 prosent av respondentene i Vest-Agder ønsker seg en partner som snakker Sørlandsdialekt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning