Familiesafari i Afrika

Hit drar du om du er lei av charterturer.

Familiesafari i Afrika
Familiesafari i Afrika
Publisert Oppdatert
Er du lei late dager på stranden i syden? Ta heller med deg familien på safari for en oppdagelsesrik ferie.

I Afrika kan du få øye på løve, elefant, bøffel, nesehorn og leopard, og det er nettopp disse som blir kalt de fem store.

Safari kan virke som en ferie med mye planlegging, men dette kan du overlate til reiseoperatørene hvis du ikke orker selv. Noen av arrangørene tilbyr safari både for voksne og barn.

Uforglemmelig opplevelse

Per Henriksen driver selskapet Goafrica.no og er i tillegg reisejournalist. Firmaet tilbyr safari til ulike land for hele familien.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene- En safari er en spennende ferieform for barn. Tilbakemeldingene vi får fra familier som har vært på safari er at det er en opplevelse man aldri glemmer, og da spesielt barna. Når det gjelder alder har jeg 7-8 år som anbefalt minstealder, og at safarien ikke bør vare i mer enn 7-8 dager, sier Henriksen.

Videre forteller han at det er mange som tar en 3-generasjonssafari; det vil si at både besteforeldre, foreldre og barnebarn drar sammen.

Dyrelivet

Dyrelivet er nok hovedårsaken til at man drar på en slik ferie, og reisejournalisten sier at noen av dyrene kan man komme ganske tett inn på.

- Det er en rekke dyr man ser og kommer tett inn på. Det er vanlig at elefanter kommer helt inn til safaribilen og at løver legger seg i skyggen av bilen. Ellers ser man mange andre dyr; flokker med sjiraffer, flodhester, sebraer, gnuer, bøfler og hjortedyr. Løver ser man mye av.

Nesehorn og leopard er de mest sjeldne dyrene.

- Nesehorn er vanskelig å komme tett inn på, og jeg anbefaler kamera med telelinse for å få nærbilde av dette dyret. Leopardene ligger vanligvis i trærne om dagen, og er ikke så lett å oppdage. De erfarne sjåførguidene ser heldigvis dyrene mellom løvverket, og stopper bilen tett inn på dem. Det er en spennende opplevelse å se en leopard ligge på en gren 4-5 meter over deg, noe som for øvrig er en ufarlig opplevelse også.

Reisejournalisten nevner at dyrene kan bli nysgjerrig.

- Noen ganger hender det at dyrene hopper opp på biltaket av nysgjerrighet, men jeg har aldri hørt om at de angriper safaribiler.

Beste reisetiden

I juni, juli og august er det mest turister på safari, da har Europa ferie og de fleste med barn satser nok på denne tiden.

- På denne tiden er det tett med biler og støv, så jeg vil anbefale folk å dra mellom januar og mai en gang. I januar og februar er det kalvingstid for mange dyr, og store flokker er kommet tilbake fra Masai Mara i Kenya og fyller opp Tanzanias sletter. I april og mai er det regntid, men det meste av regnet faller om natten. Dagene er lyse og fargerike, frisk luft og ikke noe støv.

Ekspertenes tips

  • Sjekk med fastlegen din eller et vaksinasjonskontor om hvilke vaksiner du trenger. Noen sprøyter må tas i god tid før selve reisen. I tillegg anbefales medisin mot malaria.
  • Det er som regel kjølig om natten, så i tillegg til kortebukser og lette t-skjorter, ta med deg varme gensere og noen langbukser.
  • På selve safarien må du huske beskyttelse mot solen, myggolje, kikkert, lommelykt, våtservietter, kamera og selvfølgelig vannflaske.
Safari-Tanzania-april-2011- 220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning