Sommerproduktene du MÅ ha

Vår hårekspert gir deg sine beste tips!

Sommerproduktene du MÅ ha
Sommerproduktene du MÅ ha
Publisert Oppdatert

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.Sommer er tiden da hud og hår trenger ekstra beskyttelse mot solen.

Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, har sine favoritter for sommeren.

Saltvannsspray

- For alle som ikke har prøvd dette, løp og kjøp! Det finnes utallige varianter, alt fra den stiveste typen til den du knapt merker effekt av. Et grovt, tykt hår kan tåle mer hold enn et tynt og fint hår. Spør derfor de ansatte i salongen, sier Sølvi.

En saltvannsspray gir en saltvannssfølelse i håret - altså volum, tekstur, og håret kan føles litt tørt og rufsete. Meningen er at du lettere kan forme og jobbe med håret.

Les også: Variert vårhår

Les også: Lær deg å flette

Les også: Hårtrenden som gjelder nå- Produktet er perfekt til sommerens "bird nest" - frisyre med en stor ball på toppen, strandkrøller eller en flette som du ønsker skal være litt rufsete. Mine favoritter er Wellas Ocean Spritz, Fudges Blend og GB By Gunn Britt, tipser frisøren.

Solbeskyttelse

- Gå til innkjøp av gode solprodukter til både hud og hår. Selv bruker jeg sjampo, leave-in-kur, balsam og en aftersun-kur, sier frisøren.

Produktene skal beskytte og pleie håret i solen, sørge for at ikke fargen falmer, gi glans og pleie hodebunnen.

- Å beskytte hodebunnen er like viktig som å beskytte håret. Det beste er selvsagt en hatt på hodet når solen er på sitt sterkeste mellom klokken 12 og 15, men skal du være ute i solen uten hatt kan jeg anbefale solprodukter både fra SP, L'orèal og Kérastase.

Hårolje

- Håroljen pleier, mykgjører, glatter ut og gir håret ekstra glans, samtidig som oljen beskytter mot ytre påvirkninger, sier Sølvi.

Det finnes flere typer her, men det viktigste er å kjøpe en olje som ikke tynger håret slik at det ser fett ut.

- Har du fett hår kan du bruk oljen kun i lengdene. Mine favoritter er håroljene fra Kérastase, Shu Uemura og Moroccan Oil, sier frisøren.

Hårmaske

- Trenger håret ditt fuktighet eller proteiner? Skaff deg en deilig hårmaske som du tar med på ferien så slipper du å ha en "ulldott" på hodet de siste dagene.

La kuren virke slik det står på pakken og avslutt gjerne med en balsam.

- Sjamponere håret to ganger, tørk ut overflødig vann, ha i kuren og la den virke før du skyller ut og avslutter med balsam. Mine favorittmerker når det gjelder hårkurer er Redken, Kérastase og SP.

Hårspray

- Selvsagt må du ha en hårspray! Det finnes sprayer for alt - alt etter hvilket resultat du ønsker. Antifrizz, kontroll, fleksibelt hold, en som kan jobbes med, våtspray, tørrspray, lett spray og sterk spray, sier Sølvi.

Tenk over hvilket behov du har. Har du tynt og fint hår anbefaler frisøren sprayene fra Kérastase - disse pleier håret uten for sterkt hold.

- Til fest kan jeg anbefale Tigi, som har gode , sterke sprayer som også inneholder glans. SexyHair har også gode sprayer som du kan jobbe med mens de virker. L'orèal Tec ni art har også en del sprayer som er lettere i konsistensen. De legger seg som en hinne på håret og låser håret i den formen det har fått, etter for eksempel en retting, tipser frisøren.

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.

Slvi3.258x255 1.250x308 1.250x389

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning